5x Buiten speeltips in de herfst

2 november 2020

Ken je de Jantje Beton Speelbeweging al? Wij zijn fan!

Jantje Beton Speelbeweging
De website Speelbeweging.nl van Jantje Beton staat vol coole speeltips, interessante speelweetjes en stoere speelverhalen over buitenspelen! Bij Kidsproof zijn we gék op buitenspelen. Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen... Buitenspelen is niet alleen super leuk, het is ook hartstikke gezond!
Zoek jij inspiratie voor toffe buitenspeelactiviteiten voor de kids, of ben je nieuwsgierig waarom spelen zo belangrijk is? Op Speelbeweging.nl lees je alles over buitenspelen! De site is speciaal voor (groot)ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar.

Elke maand lees je nieuwe inspiratie, aan de hand van wisselende thema’s. Hoe kun je bijvoorbeeld omgaan met veel gamegebruik onder kinderen, of hoe geef je buitenspelen in jouw buurt een boost? En wist je bijv. dat buitenspelen heel goed is voor de ogen van een kind? Of dat samenspelen bijdraagt aan het zelfvertrouwen? Daarnaast maakt buitenspelen kinderen ook creatief.


Eén van onze favoriete tips? De wandelspeurtocht, want zo is wandelen nooit saai!Tip 1: Maak van de wandeling een toffe wandelspeurtocht: geef je kind van tevoren een coole opdracht, waardoor het blokje om een ware ontdekkingstocht wordt.
Een opdracht die je kunt geven, is bijvoorbeeld: 'zoek alles met de kleur groen'. Of maakt het wat moeilijker: 'zoek iets op volgorde van het alfabet'. Je kunt het aanwijzen, of onderweg verzamelen in een doos. Op deze manier wordt het hartstikke leuk om een stukje te wandelen!

Tip 2: Wie wil dat nou niet: het seizoen voor smeerkezen
Tip 3: De blog van Maaike over lekker ouderwets kliederen, zó leuk!
Tip 4: Thema - Samen speelt beter
Tip 5: Het bekende 'zoek de verschillen' - maar dan lekker buiten

Benieuwd naar alle andere buitenspeeltips? Klik dan hieronder door naar Speelbeweging.nl!
P.S. Nu heel actueel: 24 november is er een gratis webinar: 'Eerste hulp bij gamen'.

 

Naar de website