Kidsproofreporters naar Jumping Jack Almere!

12 december 2016
Onze Kidsproofreporters mochten naar trampolinehal Jumping Jack en tricks uitproberen!
Kidsreporters naar Jumping Jack!

Onze Kidsproofreporters stonden te stuiteren en te springen, want Lennart, Lorien en Karlijn mochten Jumping Jack uitproberen, een indoor trampolinehal in Almere Stad.
Toen we binnenkwamen werden we heel vriendelijk ontvangen. Onze jassen gaan in de kluisjes met code en we gluren even in de trampolinehal. Lorien: ‘ zo, dat ziet er cool en spectaculair uit! En wat is het hier groot en hoog!’. Dan ziet ze een vriendin van school en ze is helemaal in haar nopjes en heeft er nog meer zin in.
Jumping Jack trampolinehal

We hebben nog even tijd, dus we gaan lekker zitten in de hippe lounge en nemen wat te drinken. De koffie en warme chocolademelk zijn er goed, wat zeker een pré is en je zit er gewoon echt lekker :) . De lounge is hip en we voelen ons er meteen thuis. “Echt een stoere look” zegt Lennart. 

Jumping Jack lounge

Ook de kaart ziet er super uit, je kunt er zelfs goed ontbijten.  We zien lekkere kidsmenu’s staan en goede broodjes, zelfs met zuurdesembrood. Je ziet dat er echt aandacht wordt geschonken aan het welzijn van de klant. Je voelt je er echt welkom! De lounge is een fijne plek om lekker te zitten, wat te drinken of eten evt met je laptop erbij, terwijl de kinderen zich uitleven in de trampolinehal.  Deze plek ga ik onthouden!

Club Pellikaan Almere

Dan is het moment bijna daar dat Lennart, Lorien en Karlijn mogen gaan springen. Hup, gripsokken aan, mooie gele of zwarte met Jumping Jacklogo. “Echt vet!” Volgens Karlijn. Met gripsokken is het veiliger om te springen en tricks te doen. Je kunt ze kopen aan de balie.

Trampoline hal Jumping Jack


Dan is het eindelijk tijd en worden we meegenomen naar het instructielokaal. Hier krijg je te horen wat wel en niet mag, met een duidelijk filmpje en goede uitleg.  Niet duwen, trekken, juist in het midden springen, je mag alles vragen… heel uitnodigend om gebruik te maken van de instructeurs!

Instructie Jumping Jack

dan gaat de deur open en worden de kids ‘losgelaten’. Ze stormen meteen naar de vele trampolines. De keuze is reuze. Favoriet in eerste plaats is een heel hoog blok, met een soort vrije val. Superspannend.  Lorien: “ik moest echt even over een grens heen, daar boven is het heel hoog. Maar wat een kick als je het toch doet!”
Karlijn probeert meteen de touwladder uit die boven de schuimblokken hangt. Bovenaan hangt een bel die je kan luiden als je het hebt gehaald. Dat is nog flink lastig, maar met een beetje hulp van de instructeurs lukt het uiteindelijk en klingelt de bel door de hele hal. Karlijn: “De instructeurs geven je echt het gevoel dat je alles mag vragen en ze helpen je, dat is fijn.”Op de evenwichtsbalk boven de schuimblokken wordt een leuk spel gedaan waarbij je elkaar van de balk moet proberen te duwen. Instructeur Leandro doet lekker mee. Leuk om te zien hoe betrokken iedereen is!

Evenwichtsbalk Jumping Jack

Boven in de hal is er een fijne plek voor ouders of begeleiders. Je kunt er lekker zitten, een kopje koffie nemen en je hebt een fijn overzicht op alle trampolines zodat je naar alle trucs van de kinderen kan kijken. Je mist niets ? Daar is ook een watertap zodat de kinderen af en toe wat kunnen drinken. Want van al dat springen, trucs en klauteren uit de blokken word je wel moe. En een beetje dorstig.
Lennart leeft zich nog steeds uit op de trampoline en krijgt tips voor het maken van een salto. Instructeur Leandro geeft handige tips, legt af en toe een mat neer of doet wat voor. Uiteindelijk zie ik Lennart een enorme salto maken. Jeetje! Lennart: ‘Ik wist niet dat ik dit kon, maar het is supergaaf. En een uurtje is zo voorbij, dus wanneer mag ik weer?!’

Jumping Jack tricks salto

Dat begrijp ik dan wel, als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je meer. Want een trampolinehal is niet alleen maar om een beetje te springen, wat ik, als ouder, dacht. Je kunt echt toffe trucs leren, leert veel over balans en leert angsten overwinnen. Volgende keer doe ik mee denk ik :)

Jumping Jack Almere Stad

Toen was het uurtje springen alweer voorbij, de witte bandjes mochten stoppen.
Karlijn kocht van haar eigen geld een superechte Jumping Jack pet en Lennart weet wat hij wil voor zijn verjaardag, een lessenkaart voor Jumping Jack tricks!
We maken nog even snel een foto voor instagram en gaan dan weer terug naar huis. In de auto raken ze er niet over uitgepraat. Als ik vraag wat ze het leukste vonden zijn ze het niet helemaal eens, Lorien de evenwichtsbalk of vrij springen, Karlijn de touwladder en Lennart toch wel echt het perfectioneren van de trucs. Wij gaan dus zeker nog eens en denken dat het écht een aanrader is voor een kinderfeestje, uurtje vrij uitrausen of als een leuk teamuitje!

Jumping Jack

Tot slot nog een kleine tip van de Kidsproofreporters voor als je naar Jumping Jack gaat: trek lekkere luchtige korte sportkleding aan; je denkt dat het wel meevalt, maar als je eenmaal bezig bent, merk je dat je bloedfanatiek wordt en heel warm, en dan is een spijkerbroek niet handig :)


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren