De Nieuwe Bibliotheek viert de Kinderboekenweek!

21 september 2023

Tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober 2023 viert De Nieuwe Bibliotheek in Almere THUIS in de bieb! Dit jaar is het thema 'Bij mij thuis'. In deze blog verzamelen wij de leukste evenementen!

Kinderboekenweek 2023

Naast dat de bieb de leukste boekentips met jullie deelt. Zijn er in alle vestigingen superleuke activiteiten, voorstellingen, workshops en meer!

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

- 4 oktober: Opening Kinderboekenweek

Ze openen de Kinderboekenweek dit jaar feestelijk met kinderboekenschrijver Simon van der Geest en Theaterschool Almere. Simon neemt jullie mee op een 'spannende ontdekkingstocht' en de Theaterschool verzorgt een spetterend optreden!

Doe mee!


- 4 en 10 oktober: Doe mee met Lego Story Starter (6+)

Kom bouwen met lego! Bouw mooie creaties die je daarna omtovert in een stripverhaal. Via een app op een IPad kies je achtergronden en schrijf je teksten erbij.

Benieuwd? Kom ook bouwen!

- 4, 5 en 6 oktober: Voorleesfeestje, Vuilnisvarkens Job en Bob (2+)

Tijdens de Kinderboekenweek maken we van het voorlezen een echt feestje! We lezen voor uit het boek: Vuilnisvarkens Job en Bob. Na het voorlezen hebben we een leuke activiteit die je ook zeker niet wilt missen. 

Gratis maar wel aanmelden

- 4 en 6 oktober: maak je eigen dromenvanger (5+)

Kom lekker creatief doen! Samen met Atelier Zoo Creatief maak je een mooie dromenvanger maken. Hang deze thuis boven je bed en je mooiste dromen komen terug.

Dromerige workshop
6,7 en 11 oktober: Bij Loet thuis

Interactieve voorstelling: Bij LOET thuis. Kom naar deze vrolijke, muzikale en interactieve kindervoorstelling. Help Loet, en haar hond Mango, zoeken naar een bijzondere schat in huis. Vinden jullie de schat op tijd vinden voordat mama weer thuis komt?

Geniet van deze interactieve voorstelling.

- 7 oktober: Droomhuis knutselen

Heb jij ook altijd al gedroomd van een Zwembad op het dak? Een glijbaan als trap en een vijver met dolfijnen in je achtertuin? Knutsel erop los tijdens deze workshop en maak jouw eigen droomhuis!

Knutsel erop los

- 7 oktober: Theatervoorstelling 1 onder 2 kappen

De beeldende en muzikale voorstelling 1 onder 2 kappen is geschikt voor het hele gezin. Paula Pinas leest voor uit een boek. Een groot boek. Een heel groot boek. Als ze de bladzijden omslaat komt er steeds iets verrassends uit. Ze vertelt het verhaal van haar leven.

Met speciale gast: Wethouder Kees Ahles

- 7 oktober: Voorlezen en knutselen

Voorlezen uit Oost West Thuis Best en knutselactiviteit. Een beer. Een haas. Twee harten. Een thuis. In dit hartverwarmende verhaal over vriendschap is thuis meer dan een huis.

Na het verhaal is er een aansluitende knutselactiviteit. 

- 7 oktober: Workshop M.

In deze workshop ga je aan de slag met naald en draad. Eerst bedenk je een woord dat past bij jouw thuis: wat ga je komend jaar beleven, voelen, doen bij jou thuis? Dat woord mag je borduren op een mooi gekleurd lint. Alle linten komen te hangen in museum M. en vormen samen een groot kunstwerk!

Samen maken we een groot kunstwerk

- 8 oktober: Mijn huis is jouw huis

Kom genieten van een fantasierijke voorstelling vol humor. Deze speelse voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van de Kinderboekenweek 2023, geschreven door Yvonne Jagtenberg.

Beleef het verhaal uit het prentenboek in het theater!

- 9 oktober: Workshop mindfulness

Workshop mindfulness & yoga: thuis bij jezelf (6+)! Maak in deze mini workshop kennis met yoga en mindfulness. Leer om rust te vinden in jezelf (thuiskomen bij jezelf) door je ademhaling, leuke kinderyoga oefeningen en spelletjes.

Lekker ontspannen

- 10 oktober: Een huis voor Harry


We lezen voor uit het boek Een huis voor Harry. Daarna gaan we creatief aan de slag. Met recycling spulletjes kun je een eigen huis knutselen!

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Klik hier om het hele programma van De Nieuwe Bibliotheek te bekijken! 

TIP: Is jouw kind ook knutselfan? Neem eens een kijkje in deze blog met 19 herfstknutsels!

Naar de website