icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Kinderen voor kinderen bij Beeld & Geluid

18 februari 2020
Afgelopen zondag mochten wij naar Beeld & Geluid in Hilversum voor een Kinderen voor Kinderen-proeverij en wat was het leuk! Lees hieronder wat we allemaal beleefd hebben en hoe je jezelf een Kinderen voor Kinderen ster kunt voelen!
Met twee blije kids én bovendien Kinderen voor Kinderen-fans ging ik op pad naar Beeld & Geluid. Kidsproof 't Gooi had ons uitgenodigd om naar een speciale Kinderen voor Kinderen-proeverij te komen. Hoe leuk, natuurlijk willen we dat!

Het fantastische pand waar Beeld & Geluid in zit valt al van veraf op. Dansend door de storm melden we ons bij de entree en ontvangen we de Beeld & Geluid ring. Later zullen we ontdekken wat we hier allemaal voor leuks mee kunnen doen.

Superworkshops en Meet & Greet!

Eerst naar de theaterruimte waar onze speciale middag begint. We worden ontvangen voor een Sing-a-Long en quiz met Ridder van Kooten. Oude en nieuwe hits komen voorbij en de eerste dansmoves worden gemaakt. We zijn lekker opgewarmd en worden opgehaald door de danscoach van Kinderen voor Kinderen. In de danszaal leren we samen met kids uit het koor de dansmoves van koningsdag-liedjes, incl. een aantal passen van het nieuwe nummer 'Hand in Hand'!
Onze kindjes vinden het spannend, maar kijken goed mee, waarna ik bij thuiskomst de dansjes van vanmiddag weer langs zie komen.In polonaise verlaten we de danszaal en is er een Meet & Greet met vier kinderen uit het koor. We mogen ze de oren van het hoofd vragen. Zo weten we nu dat ze elke zondag oefenen, en soms richting een show zelfs meer. En we hebben gehoord hoe we zelf auditie kunnen doen. En niet onbelangrijk werd er natuurlijk gevraagd wat de lievelingsliedjes- en kleuren van de koorleden zijn én of ze zelf hun kleding mogen kiezen. Benieuwd? Stel je eigen vragen tijdens een Meet & Greet tijdens de vakantie! Want ook jij kunt aan de workshops meedoen! Zorg wel dat je je vooraf inschrijft, want ze zijnn natuurlijk super populair!

Na een fantastisch snoepbuffet voor de aanwezige kinderen tijdens deze speciale middag mochten we uiteraard ook op ontdekking door het museum! Want naast de workshops staat ook de experience in het teken van Kinderen voor Kinderen.


De Beeld & Geluid Experience


We hebben onze ringen geregistreerd en lopen naar boven voor het museum. Wat is er veel te doen. Zo kun je je eigen nieuws inspreken, een achtervolgingsscene in een auto opnemen of een spectaculaire entree maken als presentator in een studio. Maar ook mét Kinderen voor Kinderen-outfit het TopPop-podium op voor jouw eigen Kinderen voor Kinderen show met de grootste hits, (nostalgische) filmpjes kijken, animal crackers inspreken en meer ontdekken over de televisiegeschiedenis. Voor de allerkleinsten is er Media Ukkie Land!

Wij sloten af bij het Kinderen voor Kinderen Parcours in de centrale hal waar alles in het teken staat van Kinderen voor Kinderen. Kyan begon enthousiast te dansen bij de dansinstructie, Lynn ging met haar favoriete koor op de foto bij de Greenscreen, we deden samen (succesvol) de Kinderen voor Kinderen quiz en we namen het werkboekje 'een liedje schrijf je zo' mee naar huis om daar nog na te genieten en leren.

Voorjaarsvakantie

Wat ons betreft een absolute aanrader voor de vakantie. En heel tof: in de meivakantie komt Kinderen voor Kinderen weer terug naar Beeld & Geluid! Vergeet je niet in te schrijven voor één van de toffe workshops als je gaat, want die zitten zo vol!

Wij genieten nog even na. De ring die we in het museum gebruikte heeft al onze avonturen geregistreerd, dus we kunnen alle grappige filmpjes en mooie creaties online nog bekijken!

Meer weten over het Kinderen voor Kinderen programma of inschrijven? Check het snel!