Lekker lang weekend met Hemelvaart en Pinksteren

10 mei 2022

Hemelvaart en Pinksteren, genieten van extra vrije dagen. Dagen om even helemaal lekker tot rust te komen of dagen waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Flevoland allemaal voor tofs te bieden heeft!
Wij hebben uiteraard weer super leuke tips voor je wat je allemaal kunt gaan doen op deze extra vrije dagen! Deze keer tips voor toffe uitjes buiten de deur, maar ook leuke tips voor als je dicht bij huis wilt blijven. 
Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Er op uit!

Ben jij er al geweest? Beleef het groenste dagje uit voor jong en oud in Almere. Ga naar de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. Leer hoe steden groener kunnen worden, speel in een van de vijf speeltuinen of maak een ritje in de kabelbaan.

Op donderdag 26 mei kun je genieten van een gratis theater in de stad Almere. Voorjaars Revue Show is een kleurrijke show met muziek uit alle muziektheatervormen die er bestaan t.w klassiek, revue, musical, cabaret, kleinkunst, opera en operette! Binnen een uur passeren deze vormen van Muziektheater de Reveu in kleurrijke kostuums door Almeerse talenten.

Ontdek welke standbeelden echt zijn en welke eigenlijk levende mensen zijn! Kom gezellig naar het Stationsplein en de  Stationsstraat in Almere Centrum op zaterdag 28 mei. Snel naar Living Statues in Almere!

Kom jij ook super lekkere pannenkoeken eten op Schateiland! Zaterdag 28 mei kan je van 13 tot 16 uur gezellig op het terras een of meerdere pannenkoeken komen nuttigen. Er is keuze uit 3 smaken: naturel, met bacon en met bacon&kaas.
ps je kunt de pannenkoeken trouwens ook lekker mee naar huis nemen!

Vandaag is de laatste mogelijkheid om het bewegende interactive kunstwerk in het weerwater te bekijken. Je vindt het midden op het Weerwater, waar je dankzij een indrukwekkende boulevard vanaf de Esplanade zo naartoe loopt het water op.

Dat is wel héél vroeg… Ga met het gezin dauwtrappen in de buurt. Alert: vooral geschikt voor ochtendmensen! En het toffe is dat je dit met IVN Zeewolde kunt gaan doen bijvoorbeeld. Wat is er mooier dan wandelend, bij zonsopgang de natuur van het Horsterwold te zien en horen ontwaken en de zon te zien opkomen op de Voorlanden. De start is wel al om 05:00 uur!

Een gezellig pinkster outdoor festival voor jong en oud in Outdoorpark SEC op zondag 5 en maandag 6 juni! Dit evenement zit vol outdooractiviteiten voor jong en oud, heerlijk eten en drinken en heel veel gezelligheid. Er is genoeg te beleven, van boogschieten tot kanovaren en van lasergamen tot vlotvaren. Er is een springkussen en voor de allerkleinsten is er een baby-speelweide.

Beleef kastelen en buitenplaatsen op Tweede Pinksterdag en laat je verrassen! Op de Dag van het Kasteel kun je kastelen en buitenplaatsen in heel Nederland bezoeken!Leuk voor thuis!

Ligt er in de schuur nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Eens iets anders dan barbecueën. Kies voor gourmetten of fonduen in de tuin. Dat voelt opeens toch als een hele andere ervaring dan binnen.

Zoek met lekker weer een uitdagende natuurspeeltuin in de buurt. Vergeet de oude kleren niet!

De hele familie bakt! Hou een taartwedstrijd met het gezin of de familie. Wie bakt de lekkerste taart of cake? Niet teveel eten die dag, want na afloop moeten alle baksel natuurlijk geproefd worden.

Speelkwartiertje! Laat de kleine een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.

Fijn weekend!


TIP: Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Deze staan vol toffe tips en vaak ook met een speciaal thema! En vergeet niet onze fijne blogs te lezen. Hier vind je leuke ervaringsverhalen, tips voor uitjes, tips voor activiteiten en nog veel meer!