• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek het avontuurlijke doolhof Fort Vertier

12 juni 2024
Onze Kidsproof-reporters (7 en 9 jaar) hebben op een toffe locatie vlakbij Harderwijk het 3D labyrint Fort Vertier getest. Een avontuurlijk, interactief doolhof waar je direct iets te weten komt over de Romeinen die hier vroeger hebben gewoond.
Interactief doolhof Fort Vertier Harderwijk
Iets buiten Harderwijk, langs de A28 ligt 3D labyrint Fort Vertier. Een fort met veel torens en daarbinnen een groot doolhof vol met klim-, klauter- en speelelementen. Bij de ingang worden de reporters direct begroet door een Romeinse soldaat en verkleden ze zich als een echte Romein. Dat begint al goed! Aan de kassa ontvangen de jongens een bandje met ingebouwde tag en een uitleg over het spel en het fort.

Handig: De kinderen kunnen zelf het bandje omdoen. De twee scannen direct het bandje bij het startscherm (vlakbij de ingang). Na het invoeren van hun naam heet Felix, de Romeinse soldaat ze welkom. Hij vraagt ze: "welk spel willen jullie spelen?' De kinderen hebben keuze uit drie verschillende spellen:
1. Het Torenspel: bereik en scan alle torens en zet een zo snel mogelijke tijd neer. 
2. Het Bordenspel: los de Romeinse raadsels op door op zoek te gaan naart het juiste antwoord in het fort. 
3. Het Zoekspel: je ontvangt een knipkaartje met 8 Romeinse afbeeldingen die je ergens in het fort moet zoeken. De juiste afbeelding gevonden? Knip hem door met de kniptang die bij de afbeelding hangt. 

De reporters gaan voor het Torenspel, kiezen een ingang, scannen het bandje en rennen het doolhof in. De route door het doolhof is niet alleen op de grond, je moet ook klimmen, klauteren en over loopbruggen wiebelen! En dat is nog best een uitdaging... Vooral als het niet de juiste route is. Wij zijn ze direct al kwijt in het doolhof en moeten zelf oppassen dat we niet verdwalen! Uitdagend
Eenmaal in de toren aangekomen, scannen de reporters het bandje en zien ze of ze de juiste ingang bij de juiste toren hebben genomen. Best nog wel moeilijk. In het doolhof zitten uitdagende speelelementen met moeilijke en makkelijke klimelementen. Naast het wedstrijdelement kunnen ze bij sommige torens ook van de glijbaan roetsjen en zelfs een vrije val maken (gelukkig staat er een heeeeel dik kussen onder). Dit wordt natuurlijk allemaal uitgeprobeerd. Van de toren afspringen is populair en voor échte durfals. Gelukkig zijn er ook iets 'rustigere' routes om het doolhof te ontdekken. In anderhalf uur tijd moeten de jongens alle torens scannen. Omdat het veel klim- en klauterwerk is, zijn ze echt wel een tijdje bezig. Regelmatig zien we ze voorbij rennen. Volwassenen mogen zelf ook meeklimmen (tegen een kleine betaling), maar kunnen ook overal rustig zitten. Er staan picknickbankjes, er is een kleine tribune waar je je klauteraars kunt zien en er is een gezellige overdekte plek waar je een mooi uitzicht hebt over het fort. In de tijd dat de kinderen het avontuurlijke doolhof ontdekken, kunnen volwassenen wat drinken, een ijsje of een snack halen.  Na dik anderhalf uur zijn de boys wel uitgeraasd en hebben ze verschillende routes in het doolhof verkend, sommige wel meer dan één keer. Nog één keertje van de toren springen en dan zit het erop. De kids scannen de bandjes voor het laatst. Helaas niet de snelste tijd van vandaag, maar wel genoeg klim- en klauteravontuur beleefd. Bij het inleveren ontvangen ze een stoere plaktattoo. Goed om te weten
* Er zijn drie verschillende spellen te spelen, maar daarnaast is er volop ruimte om zelf te klimmen, te klauteren en te glijden.
* Voor kinderen zijn er twee verschillende niveaus beschikbaar. Voor kinderen van 5-9 jaar oud en één voor kids van 9 t/m 12 jaar.
* In totaal hebben ze ongeveer 1,5 uur de tijd in Fort Vertier om spelen, te klimmen en te klauteren. 
* Energiebommetjes kunnen zeker hun ei kwijt.
* Ook bij minder goed weer is dit een te gek uitje.
* De parkeerplaatsen zijn ruim en gratis.
* Het is ook heel leuk om er een kinderfeestje te geven.

Via de roze button vind je alle info over Fort Vertier.

Veel plezier! Naar de website