Dwalen door de maïsvelden in Flevoland

12 september 2023
De hoge maïskolven stijgen boven de grond uit en vormen een doolhof voor jong en oud. In Flevoland kun je op verschillende plekken dwalen door deze gele granen. Kunnen jullie de uitgang op tijd vinden?
Maïsdoolhof Blokzijl
In het zomerseizoen is Maïsdoolhof Blokzijl geopend voor publiek! Je vindt hier maar liefst 3 hectare aan maisdoolhof. Iedereen kan dwalen op zijn eigen niveau, want er zijn 3 verschillende levels: beginner, middelmatig en moeilijk. Trek gezellig met het hele gezin op pad tussen het hoge mais en probeer de uitgang te vinden.

Ook in Zeewolde is de uitgang goed verstopt. In het twee hectare (vier voetbalvelden!) grote maisveld is een doolhof uitgestippeld met: een labyrint, een zigzag doolhof en allerlei letters. Onderweg vind je verschillende vragen waar je het goede antwoord op moet geven. Weet je alle antwoorden? Dan kun je met de gevonden letters een woord maken! Het doolhof is onderdeel van The Buffel Company. Na het speuren kun je op het erf kijken bij de waterbuffels en een ijsje komen eten.Veel dwaalplezier!

Op zoek naar meer uitjes in de buitenlucht? Onze Natuur-pagina staat vol met inspiratie. Of liever binnen met airco? Check onze Eropuit-pagina voor tips!