Wees van betekenis: word pleegouder!

21 november 2021
Wat ontzettend waardevol om samen met Triade Vitree deze Pleegzorg special te maken! Je kunt op zoveel manieren iets betekenen voor kinderen die opvang nodig hebben. Van pleegmaatje (af en toe iets leuks doen), tot crisisopvang. Heb jij al eens aan pleegzorg gedacht? In dit blog zijn pleegouders, gezinshuisouders én pleegkinderen aan het woord.
Max

Opgroeien bij een pleeggezin
Naar een pleeggezin was de enige manier om Max na de geboorte een veilige start en toekomst te bieden. Bij dit gezin krijgt Max langdurig alle steun en kan hij veilig opgroeien tot hij groot genoeg is om op eigen benen te staan. Vanaf geboorte bij pleegouders: lees de ervaring.

Winston

Meer rust door pleeggezin
Winston groeit samen met zijn jongere zusje op in een betrokken pleeggezin. Hier vindt hij weer de rust, waardoor ook zijn schoolleven een stuk beter gaat. Met de steun van zijn pleegouders heeft hij zijn havodiploma gehaald! Lees de ervaring van Winston.

Gladys

Even de volle aandacht
In het weekend pleegzorg bieden? Dat kan ook bij Triade Vitree. Maandelijks logeert Yoleen een weekend bij Gladys en samen doen ze leuke dingen. Yoleen krijgt dan alle  aandacht en Gladys geniet van het vrijwilligerswerk. Meer over weekendpleegzorg.

Floor

Samen de zorg delen
Door ernstige gezondheidsklachten kan Stacy's moeder niet veel voor haar zorgen, maar gelukkig kan ze deze zorg delen met deeltijd pleegmoeder Floor! Floor woont in de buurt, dus Stacy kan gewoon naar dezelfde school. Lees de ervaring van Floor.


Wist je dat...

  • je altijd welkom bent op een informatieavond bij Triade Vitree?
  • je ook als alleenstaande pleegouder kunt worden?
  • je ook pleegouder kunt worden als je zelf geen kinderen en opvoedervaring hebt?
  • je een financiële vergoeding ontvangt voor de zorgkosten voor een pleegkind?
  • deze wettelijke vergoeding niet meetelt als inkomsten?
  • jij samen met Triade Vitree kijkt welke vorm van pleegzorg het beste past bij jouw situatie?
  • je een pleegzorgbegeleider krijgt die jou en een pleegkind met raad en daad bijstaat?
  • jij echt het verschil kunt maken voor een kind!


Gezinshuis als familiebedrijf
Karen en Roy dragen samen als gezinshuisouders zorg voor drie jongeren die zij begeleiden bij het opgroeien tot zelfstandigheid. Gezinshuisouder is een betaalde baan bij Triade Vitree, je woont op je werk en draagt 24/7 zorg. Meer over betekenisvol werk.

Karen en Roy

Jongeren wegwijs maken
Iets betekenen voor kinderen: daar droomde het stel al een tijd over.
Raëshma (26) en Godwin (27) runnen als zelfstandig ondernemers samen een gezinshuis in Almere waar zij zes kinderen en jongeren een thuis bieden. Lees meer info over het gezinshuis.

Godwin

Dromen over gezinshuis
Marco & Stephanie kozen er in 2019 voor om naast hun twee zonen, voor nog vijf kinderen te zorgen. Het was hun droom om een gezinshuis te stichten en weten betrokken te blijven en aandacht te schenken aan alle zeven kids. Lees het volledige verhaal!

Marco en Stephanie


Pleegouder iets voor jou?
Omdat iedere situatie anders is en ieder kind de best passende plek verdient om op te groeien, zoekt Triade Vitree een diversiteit aan pleeggezinnen en gezinshuisouders. Samen, single, LGBTQ+, fulltime, parttime of af en toe.
Jij kunt van grote betekenis zijn!


TIP: Heb jij je al ingeschreven voor de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief?

Naar de website