icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Sinterklaasactiviteiten 2020

13 oktober 2020
Het Sinterklaasfeest gaat gelukkig wel door dit jaar! Helaas zonder de grote intocht zoals je gewend bent, maar HIJ KOMT! Er zijn in ieder geval een heleboel leuke, toffe, spannende en verrassende Sinterklaasactiviteiten waar je coronaproof aan mee kunt doen dit jaar. Ik zou snel even verder lezen en genieten van een bijzonder Sinterklaasjaar!
Komende periode zullen we dit blog continu blijven updaten met toffe en leuke Sinterklaasactiviteiten. Kom dus regelmatig even langs om deze updates te lezen!

Sinterklaas Aftelkalender!

Had jij hem al gespot, De Sinterklaas Aftelkalender voor overzicht, duidelijkheid en rust in huis? Samen met het gezin elke dag een hokje afkruizen of inkleuren en zo kun je zien dat pakjesavond toch echt steeds dichterbij komt.

We gaan op Sint & Pietenjacht!

Ken je nog de berenjacht die we hadden aan het begin van de corona-tijd? Overal werden beren voor ramen in huizen gezet en in tuinen geplaatst zodat kleine (en grotere) kinderen lekker een wandeling konden gaan maken en tegelijkertijd op berenjacht konden gaan! Lees er alles over in onze speciale blog hierover!SINTAIRKLAAS

Per paard cadeautjes vervoeren gaat niet super snel, daarom schakelt Sinterklaas dit jaar échte vliegtuigen in!
Luchtvaartmaatschappij SintAirways doet zijn intrek in het oude Schipholgebouw bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Maar helemaal soepel verloopt het nog niet… de pieten kunnen jouw hulp goed gebruiken! Kom jij helpen op 21, 22, 28 of 29 november bij het Aviodrome in Lelystad?

PIETENTRAINING

Bij dit Sinterklaasuitje voor het hele gezin word je opgeleid door de Survival Pieten van Outdoorparc SEC
Pietentraining. Tijdens deze Pietentraining leer je hoe je moet klimmen en klauteren. Dit is heel belangrijk, want een piet klimt over de daken zonder pakketjes te laten vallen. Natuurlijk zorgt de piet ervoor dat de training goed bij je leeftijd en motoriek past.
Dit leuke uitje vindt plaats op woensdag 2 december en is geschikt voor alle leeftijden.SINTERKLAAS IN DE BIEB!

Op zondag 29 november komt theaterschool Almere naar de bibliotheek!  Zij zullen een leuke en muzikale Sinterklaasvoorstelling opvoeren. Deze Sinterklaasvoorstelling is leuk voor de hele familie, dus neem het gezin mee naar de bieb en vier met z'n allen het Sinterklaasfeest!

GEANNULEERD!! SINTERKLAASKOOR ALMERE (4+)

Sinterklaasavond komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd wordt om je sinterklaasreportior weer eventjes goed op te frissen! Ga luisteren naar hét Sinterklaaskoor van Almere en zing uit volle borst mee. Van hoor wie klopt daar kinderen tot de hipste nieuwste sinterklaasliedjes, niets ontbreekt! Deze toffe voorstelling op zondag 15 november is de beste manier om met je familie het feestseizoen te starten!

SINTERKLAAS KNUTSELEN (4+)

Samen met Atelier Zoo Creatief gaan de kinderen aan de slag. Het knutselen zal helemaal in Sinterklaas thema zijn.
Speciaal voor 5 december gaan de kinderen namelijk een mooi sinterklaasje met witte paard maken! Het knutselen is helemaal gratis mits er een kaartje is gereserveerd.
Zaterdag 28 november in De Nieuwe Bibliotheek Buiten en in De nieuwe Bibliotheek Haven
Zondag 29 november in De Nieuwe Bibliotheek Stad!


PEPERNOTENFABRIEK

In deze heerlijke tijd is het ook noodzaak om lekker te smikkelen en smullen van de heerlijkste pepernoten, ja toch?! Hebben wij dan toch even geluk dat er in Bataviastad een Van Delft Pepernotenfabriek te vinden is!

HET SCHILDERIJ VOOR DE SINT

Het schilderij voor Sinterklaas is een muzikale en grappige Sinterklaasmusical, en vind 21 november plaats in Agora.
En als kers op de taart is er na afloop een Meet & Greet met de Sint en zijn pieten!SINTERKLAAS OP HET SCHERM!

Volg alle avonturen die Sinterklaas en de pieten dit jaar beleven op tv! Het Sinterklaasjournaal start op 11 november op NPO 3. De club van Sinterklaas kun je vanaf 14 november op YouTube volgen. In de bioscoop draaien er ook films! Check hier voor meer informatie!

Sinterklaasfeest in Zeewolde

Vanaf 9 november t/m 4 december kun je dagelijks om 18.30 uur kijken naar het Zeewolde Sinterklaas journaal. Liever alle uitzendingen van die week in een keer zien? Op zondag wordt het weekoverzicht uitgezonden, met een volledige terugblik op de week. Ze hebben zelfs hun eigen facebookpagina!
Natuurlijk hebben we ook nog heel veel leuke Sinterklaas DIY op de site staan!

Vergeet ons niet te volgen op facebook en insta en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je altijd op de hoogte van onze laaste nieuwtjes, de leukste uitjes en toffe winacties!