Sinterklaasactiviteiten 2021

28 oktober 2021
Jippie het leukste feest van het jaar is er weer. Welke activiteiten ga jij dit jaar ondernemen en aan meedoen? Er is echt weer volop keuze om je helemaal onder te dompelen in het sintgevoel.
Sinterklaas activiteiten 2021 in Flevoland
Komende periode zullen we dit blog continu blijven updaten met toffe en leuke Sinterklaasactiviteiten. Kom dus regelmatig even langs om deze updates te lezen!

Het Sinterklaasjournaal
Volg alle avonturen die Sinterklaas en de pieten dit jaar beleven op tv! Het Sinterklaasjournaal start op 8 november op NPO 3. 

Sinterklaas kinderfeestje
Kijk hoe tof als jij jarig bent in de sinterklaasperiode! Leer klimmen, klauteren en pakjes bezorgen als een echte Piet bij Outdoorpark SEC Almere. Dit speciale Sinterklaas kinderfeestje is beschikbaar van 14 november tot 5 december voor iedereen vanaf 5 jaar.

Vaar mee met de Pakjesboot en Veerdienst Amsterdam, van Almere naar het Kasteel van Sinterklaas!
Varen jullie mee met de Pakjesboot naar het huis van Sinterklaas? De historische boten van Veerdienst Amsterdam varen deze periode als Pakjesboot naar het winterverblijf van Sinterklaas! Je kunt vanaf Amsterdam IJburg of Almere Muiderzand in de laatste twee weekenden van november meevaren! Elk jaar verblijven Sintklaas en de pieten in het Muiderslot en is het weer groot feest! Bij het Muiderslot is van alles te zien te doen voor kinderen. Met gezellige Sinterklaasliedjes staan de circuspieten en de schimmel op het slotplein al te wachten. Kinderen kunnen daar hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer en in de slaapkamer van de Sint. En wat dacht je van swingen bij de pietendisco of lekker knutselen?
SintAIRklaas
Per paard cadeautjes vervoeren gaat niet super snel, daarom schakelt Sinterklaas dit jaar échte vliegtuigen in!
Luchtvaartmaatschappij SintAirways doet zijn intrek in het oude Schipholgebouw bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Maar helemaal soepel verloopt het nog niet… de pieten kunnen jouw hulp goed gebruiken! Kom jij helpen op 20, 21, 27 of 28 november?

Groot Sinterklaasfeest
Kom naar het Groot Almeers Sinterklaasfeest en zing gezellig mee met alle bekende liedjes op zondag 28 november! Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar het Kunstlinie tijdens het Groot Almeers Sinterklaasfeest! Maar zal het wel goed gaan dit jaar? Is alles wel op tijd klaar? Met een spannend verhaal, veel meezingliedjes en natuurlijk een heleboel pepernoten maakt Theaterschool Almere er weer één groot feest van. Hier moet je bij zijn! Vergeet je mooiste paar schoenen niet mee te nemen als je komt, want je mag je schoen zetten in de foyer van de Grote zaal!
 
Pepernotenspel
Ken jij dit toffe spel al? Superleuk om met elkaar te spelen op Sinterklaasavond. Een leuke afleiding bijvoorbeeld voor het lange wachten!

De Pepernotenfabriek
In deze heerlijke tijd is het ook noodzaak om lekker te smikkelen en smullen van de heerlijkste pepernoten, ja toch?! Hebben wij dan toch even geluk dat er in Bataviastad een Van Delft Pepernotenfabriek te vinden is!

Sinterklaasfeest in buurthuis Kolkzicht
De Staf Van Sinterklaas organiseert zaterdag 27 november een grandioos Sinterklaas feest, in het buurtcentrum het kolkzicht in Stedenwijk. De middag staat vol met leuke activiteiten voor de kinderen, wat precies is nog een verassing.Pepernoten Pizza!
Geniet nog t/m 5 december van de heerlijke Pepernoten pizza bij Happy Italy Almere!
Jummie, wij krijgen nu al trek! Speciaal voor de Sinterklaasperiode heeft Happy Italy een nieuwe pizza op de menukaart staan. De pepernoten pizza! Wij hebben deze pizza meteen na de intocht van Sinterklaas al geproefd en de kindjes hebben heerlijk gesmuld!
Aanrader: Bij Happy Italy is ook een superfijne speeltuimte, dit maakt het restaurant nog leuker om te bezoeken met de kids!

Sinterklaas in de bibliotheek in Almere
Er wordt ook dit jaar weer heel veel georganiseerd in de bieb! Kom naar het voorleesfeestje in Poort en Stad. Houd jij van knutselen? Ga dan naar Haven, Poort, Buiten of de Stad! Speciaal voor de peuters is er poppentheater in buiten! En om het feest compleet te maken is het natuurlijk een must om naar het Sinterklaaskoor in de bieb in Stad te komen!

Interactieve voorstelling bij Flevomeer Noordoostpolder
Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!” 
Kom ook naar deze toffe interactieve voorstelling in Emmeloord.

Feest bij Smullen en Spelen in Almere Nobelhorst
Pepernotenpannenkoeken smullen en ontmoeting met de Sint bij Smullen en Spelen in Almere.Natuurlijk hebben we ook nog heel veel leuke Sinterklaas DIY op de site staan!

Vergeet ons niet te volgen op facebook en insta en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je altijd op de hoogte van onze laaste nieuwtjes, de leukste uitjes en toffe winacties! Naar de website