Sinterklaasintocht 2019

31 oktober 2019
"Oh kom maar eens kijken", "Daar wordt aan de deur geklopt", "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht", je kan ze vast allemaal zo weer meezingen! Dat is maar goed ook, want het Sinterklaasfeest is weer in aantocht en daar horen al deze klassiekers bij natuurlijk. Wij hebben weer geprobeerd zoveel mogelijk intochten voor je op een rijtje te zetten. Lees je snel verder? Dan weet je precies waar je moet zijn dit jaar!
Sinterklaasintocht 2019
Sinterklaasintocht in Almere Haven
Zaterdag 16 november is de grote dag. Vanaf 10.30 uur zijn vele Pieten druk aan de slag om de Havenkom tiptop in orde te maken. Met niet te veel tegenwind vaart de Sint dan tegen 11.30 uur binnen op een vloot van botters en aken. Na de optocht in de Havenkom rijdt hij op zijn paard naar de Markt. Het feestelijke programma daar, voor de deur van Corrosia, start om 12.45 uur.



Sinterklaasavondintocht in Elburg
Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn feestelijk verlichte stoomboot en ruim 150 pieten onder het licht van de maan en de sterren naar Elburg. Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom en om 20:15 uur is het programma ten einde.



Sinterklaasintocht op Urk
Kom de Sint en zijn Pieten een warm welkom geven tijdens de intocht op Urk! Rond 16:00 uur zal hij daar aankomen varen en rond 17:00 uur is er een optocht.



Sinterklaasintocht Almere Buiten Centrum
Als de Sint een week in Nederland is, brengt hij een bezoek aan het winkelcentrum in Almere Buiten. Zaterdag 23 november om 12.00 uur wordt hij door wethouder Van Garderen ontvangen op het podium op het Globeplein. Hij blijft de hele middag in Buitenmere in het gezelschap van diverse Pietenbands die leuke meezingdeuntjes spelen. Ook zijn er verschillende dansoptredens.



Sint in Zeewolde
Ieder jaar komt ook in Zeewolde Sinterklaas aan, in de gezellige Aanloophaven midden in het dorp. In 2019 komt Sinterklaas aan op zaterdag 23 november.
Vanaf 13.00 uur zijn hier allerlei activiteiten, variërend van danspieten tot het optreden van een echte DJ-piet. Rond 13.30 uur, legt Sinterklaas de “Pakjesboot” aan in de Aanloophaven van Zeewolde.



Sint Intocht Dronten
Een dan is het eind november. Tijd om Sinterklaas te verwelkomen. Kinderharten gaan sneller kloppen. Je kunt de Sint in Dronten verwelkomen op zaterdag 23 november!
Het Sinterklaas evenement organiseren ze in samenwerking met De Meerpaal de FlevoScouts en veel vrijwilligers. Sinds 2017 loopt er ook een Piet mee met glutenvrije pepernoten.



Sintintocht Biddinghuizen
Op zaterdag 16 november is het weer zover. Sinterklaas komt samen met zijn Pieten in Biddinghuizen aan.
Om 15.00 uur zal de Sint voet aan wal zetten. Nadat Sinterklaas welkom is geheten, wordt er met de Pietenband de route door het dorp lopen.Om 17.00 uur worden Sinterklaas en de Pieten weer uitgezwaaid.



Intocht Sint Swifterband
Ook Sinterklaas en zijn Pieten komen graag in Swifterbant en wel op zaterdag 16 november 2019! En omdat ook de Sint zich door weer en wind eind november nooit laat tegenhouden, loopt ook Swifterbant massaal uit om hem te verwelkomen.  Aankomst Sint rond 13:45 t.o. de bibliotheek. Na aankomst van Sinterklaas rijdt hij met zijn Pieten, alle kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden een route door het dorp. De route heeft zijn eindpunt bij De Steiger. Hier heeft Sint met zijn Pieten uitgebreid de tijd om met de kinderen liedjes te zingen en te kletsen. Terwijl de Pieten er een gezellige show van maken.



WAUW hoe tof dat Sinterklaas op zoveel plaatsen komt! Dit gaat vast weer een geweldige tijd worden! We hebben trouwens ook een blog geschreven over de verschillende Sinterklaasactiviteiten die overal georganiseerd worden in Flevoland. En volg je ons al op facebook en instagram? Daar vind je de laatste updates van uitjes, foto's en soms ook wel eens een toffe winactie!

Fijne Sinterklaastijd namens het hele Kidsproof Flevoland, groet Jacqueline.