Speuren in Flevoland!

31 juli 2018
De vakantie is bij uitstek geschikt om naar buiten te gaan. Flevoland heeft ontzettend veel mooie (groene) plekken die tijdens de warme zomermaanden voor verkoeling en vertier kunnen zorgen en in het najaar kun je je verwonderen over de prachtige kleuren die de natuur je brengt. Er is niks leukers om deze mooie plekken met kinderen te ontdekken door middel van een speurtocht!
Speuren in Flevoland
Speuren met Stad en Natuur!

Vinny het Varken
Naast een bezoek aan de kinderboerderij maken de kinderen met speurtocht Varken Vinny ook kennis met de dieren die in het park wonen, zoals vlinders en konijnen. Deze speurtocht kun je volgen op Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad en op Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten.

Lammetje Luit
Leer en ontdek alles over lammetjes met deze leuke speurtocht bij het Eksternest! Tijdens de speurtocht Lammetje Luit ontdekken de kinderen en hun ouders hoe het leven van een schaap er jaarrond uit ziet.Speuren met Staatsbosbeheer!

Rugzakwandeling
Ben jij een echte natuurvriend? Haal dan snel een rugzak op en ga op onderzoek uit in het bos! Je ontdekt als jonge boswachter helemaal zelf hoe de natuur in elkaar zit. Dat is leuk en heel leerzaam!

Steentijdwandeling
In het Horsterwoldbos kun je een Steentijdwandeling doen, waarbij je meer leert over hoe mensen 4500 leefden. Hoe kwamen ze aan eten en wat werd er dan gegeten?

Kindercache
Kleine Bever verveelt zich, geen van zijn vriendjes heeft tijd om met hem te spelen. Nu heeft hij iets over een schat gehoord op Stadslandgoed de Kemphaan. Hij wil graag met jou opzoek gaan naar deze schat. Volg de aanwijzingen in het verhaal en kom op deze manier achter het coördinaat van de schat!

Dierenvriendjespad
Samen met de dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht door het Almeerderhout en beleef je avonturen. Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker.Kabouterpad
Wist je dat in de Stadsbossen van Almere kabouters wonen? Tenminste, dat is wat er gedacht wordt, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Hulpboswachter
Ben jij een echte natuurvriend? Dan kan Boswachter Bart jouw hulp gebruiken! De hulpboswachter is een ruige tocht voor stoere jongens en meiden. Met het hulpboswachtershandboek en hulpboswachtersjas vol met gadgets ga je op pad. Boswachter Bart laat je in dit handboek zien welke zes stappen jij moet doen om de Boswachter Academie te halen.

Expeditie Boswachterscode
Zet je zintuigen op scherp. Volg het spoor van Benno Buitenpret. Speciaal voor jou heeft hij zijn persoonlijke en buitengewoon bijzondere kaart gekopieerd. Het is de kaart van het Niet Gebied: een kaart die je in alle natuurgebieden van Nederland kan gebruiken. Een kompas is overbodig: deze kaart lees je met je gevoel.Speuren met het Flevo Landschap!

Wonen in de natuur
Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek! Met de rugzakroute "Wonen in de natuur" maak je kennis met de verschillende diersoorten in Natuurpark Lelystad en hun woningen samen met Boris Bever. Hij gaat met je mee op pad door Natuurpark Lelystad.

Op zoek naar Otter Freekje
Het Natuurpark heeft detectives nodig om erachter te komen wat er met Freekje gebeurd is. Gelukkig laten dieren soms sporen achter. Door deze te onderzoeken en onderweg verschillende raadsels en puzzels op te lossen kom je steeds dichter bij de dader.

Rugzakroute Wilgenbos
De rugzakroute is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met een rugzakje vol materialen stap je door het Wilgenbos. Door praktische opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen kom je van alles te weten over de planten en dieren in dit ondoordringbare bos.Wil je geen enkele leuke speurtocht meer missen? Kijk dan regelmatig op onze er-op-uit-pagina!