Zomeractiviteiten van Stad & Natuur op Almeerderstrand!

11 juli 2022
Zijn de kinderen dol op de natuur, houden ze van lekker creatief bezig zijn of nieuwe dingen ontdekken? De hele zomer organiseert Stad & Natuur Almere bij StrandLAB op het Almeerderstrand kinderactiviteiten. Van zandsculturen maken tot speuren over het strand en van aquarelleren tot workshops waarin water centraal staat! Wij hebben de toffe activiteiten op een rijtje gezet:
Stad & Natuur op het strand

Woensdag 20 juli - Verwonderen en aquarelleren 

Heb jij je weleens verbaasd over wat je op het strand vindt? Schelpen, steentjes, maar ook een lege fles, een euromuntje of verkreukte chipszak. Je leert kijken en je verwonderen. In alles is wel iets moois te zien. Van jouw strandvondsten maak je een eigen aquarelschilderij!

Zaterdag 30 juli - Zandsculpturenfestijn 

Je kent vast die mooie kunstwerken van zand op het strand. Tijdens dit festijn ben jij de kunstenaar en maak je er zelf één. Je leert eerst hoe het moet en gaat vervolgens aan de slag met speciaal beeldenzand. Door het uitsnijden van het zand met professioneel gereedschap maak je een vis, schildpad of een ander figuur. Laat je fantasie de vrije loop. Tip: roep de hulp in van je ouders, je oom en tante, broers, zussen of vrienden en doe het samen! Het mooiste beeld wint een prijs.

Zandsculpturen

Woensdag 3 augustus - Over dijken en droog blijven

Door de klimaatverandering wordt het droger én natter. Hoe kan dat? Het regent minder vaak, maar als het regent, valt er veel meer regen in één keer. Het is straks dus nog belangrijker dat we weten hoe we moeten omgaan met water.  In deze workshop ontdek je daar alles over. Hoe bouw je een goede dijk? Houdt jouw dijk hoge golven tegen? Hoe blijft de stad droog als het hard regent? Kom en leer hoe we droge voeten blijven houden.


Almeerderstrand

Woensdag 17 augustus - Workshop kettingreactie bouwen

Een kettingreactie is een reeks gebeurtenissen. Elke gebeurtenis veroorzaakt weer een volgende. Een bekend voorbeeld is een rij omvallende dominostenen. Tijdens deze workshop bouwen jullie samen een enorme kettingreactie! Dat doen jullie met allerlei gewone voorwerpen: fietsonderdelen, stukken hout, lege flessen en nog veel meer. De kettingreactie begint natuurlijk met water. Workshopleiders Wanda en Mannie deden mee met het televisieprogramma Tik M aan. Samen met jou bouwen ze weer zo’n bijzonder experiment. 

Woensdag 31 augustus - Strandjutten en een eiland bouwen
Er staat een vuurtoren op het strand die gemaakt is van tweedehands materialen, door kunstenares en installatieperformer Eva Schippers. Misschien herken je onderdelen van de vuurtoren? Je gaat met Eva jutten op het strand. Met de gevonden materialen en andere spullen richten jullie samen een groot onbewoond eiland in. Aan het eind van de workshop wordt er getest of het eiland blijft drijven!

Woensdag 7 en 21 september - Speuren naar sporen
Tijdens deze workshop leer je wat een natuurdetective doet. Je gaat struinen over het strand en zoekt naar pootafdrukken, prooiresten, velletjes, veren, botten, schedels, braakballen, eieren, knaagsporen, schelpen, nesten en nog veel meer. Dieren eten elkaar op! Soms een beetje zielig, maar het hoort erbij in de natuur…. Wie is de moordenaar, wie is de klos en hoe is de moord gepleegd?

Speuren naar sporen

Zaterdag 17 september - Strand schoonmaken en workshop watermanagement
Het is landelijke opschoondag en je kunt helpen met het strand schoonmaken! Natuurlijk wordt er op die dag ook een leuke workshop georganiseerd op het Almeerderstrand. De workshop gaat over watermanagement. Een duur woord voor het zorgen dat er niet teveel water is in de stad. Tijdens deze workshop ontdek je daar alles over. Hoe bouw je een goede dijk? Houdt jouw dijk hoge golven tegen? Hoe blijft de stad droog als het hard regent? Doe mee en leer hoe we droge voeten blijven houden.

Strand schoon

Deze toffe workshops van Stad & Natuur Almere bij StrandLAB zijn allemaal gratis en leuk voor alle leeftijden! De workshops vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Je kunt gewoon langskomen en hoeft je niet vooraf aan te melden! 

Stad & Natuur is te vinden bij het atelier StrandLAB, naast Poortdok. IJmeerdijk 1B

TIP: Bekijk ook deze leuke wandelingen en speurtochten van Stad & Natuur door Almere! Echt aanraders voor de zomervakantie!

Wil je op de hoogte blijven van meer toffe kinderactiviteiten en gezinsuitjes in Flevoland? Schrijf je in voor de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief!

Naar de website