icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Lokale initiatieven! Dit doet Flevoland tijdens corona

30 maart 2020
In deze 'live' blog verzamelen we alle initiatieven van organisaties in Flevoland in deze coronacrisis. Van dans tot theater en van ijs tot tv. Zo tof!

Flevolandse initiatieven tijdens coronacrisis

Dansen

United Dance heeft haar eigen You-Tube kanaal  geopend en daar kun je dus online mee doen met uiteenlopende danslessen.

Kunst en Cultuur

Bij KUBUS Lelystad kun je nu heel veel lessen digitaal volgen en zijn er nog een heleboel andere activiteiten die georganiseerd worden waaronder een eigen musical maken.

Ben jij dol op theater en op het theatergezelschap BonteHond? Dan heb jij geluk! Op hun websitepagina kun je super toffe, hilarische en grappige voorstellingen bekijken! Tevens hebben ze ook leuke actieve workouts voor je klaargezet. Je kunt dit allemaal bekijken op hun speciale BonteHond-corona-pagina! Tevens kun je nu ook de theatervoorstelling JUFFENBALLET bekijken. Zo jammer dat deze tour zo abrubt heeft moeten eindigen en veel kinderen nu deze mooie en leuke voorstelling nog niet hebben kunnen kijken. Maar nu dus wel!

Zin een leuke muziekles met je kind van 2-3 jaar oud? Dat kan via het Muziekkwartier! Rond de klok van 10:00 uur start deze les elke dag en je kunt er live bij zijn of later even terugkijken.

Heb jij altijd al willen leren pianospelen of keyboard? Dat kun nu bij de muziekschool van Almere via een online videoverbinding! Je kunt nu met zijn 2en voor de prijs van 1 les krijgen. 

Fotoshoot

Zou jij graag een mooie foto van jezelf willen hebben? Dat kun nu met het toffe Voordeur-portret van Fotostudio Kim4kids! Je krijgt een mini-fotoshoot bij je eigen voordeur en de fotograaf blijft op 2 meter afstand van je. Meer informatie vind je op de site door op de link te klikken.

Voor opa en oma

Wil jij jouw opa en oma een lief berichtje sturen nu je niet meer bij ze op bezoek kan? Dat kan bij Omroep Flevoland. Op werkdagen vanaf 19:00 uur is er een speciale uitzending voor opa's en oma's met jullie lieve berichten en tussendoor de mooiste gouwe ouwe muziek.

Filmkennis

Nu alle bioscopen gesloten zijn hebben ze bij Kinepolis bezigheidstherapie voor je bedacht. Ze hebben o.a. een filmquiz, een James Bond puzzel en andere leuke afleidingen online gezet. Voor de kids zijn er hele toffe doeplaten voor thuis te downloaden. Met de filmquiz kun je ook nog eens kans maken op een bioscoopuitje wanneer we je weer kunnen ontvangen.

Kaartje sturen

Icare vraagt aan alle kinderen om een tekening te maken voor hun clienten en deze op te sturen naar het Icare Team Biddinghuizen, Cultuursingel 6, 8256 AM Biddinghuizen.

Lezen

De nieuwe bibliotheek Almere Stad start nu een boeken-afhaalservice! Check de site om te zien hoe dit in zijn werk gaat! Ook kun je nu in Almere Haven en in Almere Buiten boeken lenen op deze locaties van de nieuwe bibliotheek!

Iedereen die houdt van boeken kan nu ook gebruik maken van de online bibliotheek met e-books en luisterboeken. Ook zonder bibliotheekabonnement zijn er boeken beschikbaar.

Spelletje

Busmaatschappij allGo heeft een memoryspel voor kinderen gemaakt! Gezellig en gelijk leerzaam

Bloemen

Vanaf aanstaande maandag (30 maart)  kunnen jullie ouders een pakket bij Aktief Bloemsierkunst kopen voor 10,-euro. Hiermee kun je dan een prachtig bloementaartje maken. In een tas doen we alle materialen en verse bloemen apart ingepakt. Kunnen jullie lekker thuis knutselen en moeders blij met de fleurige bloemen!!

Zin om zelf een prachtige bos bloemen te plukken en iemand daarmee te verrassen? Bij Hanneke's Pluktuin kun je nog steeds terecht. Er kunnen een minimum aantal personen tegelijkertijd in de tuin terecht. Meer informatie vind je via deze link.

Zwemles

Mis jij de zwemlessen? Bij Optisport Almere werken ze tijdens de zwemlessen met stuurkaarten. Deze stuurkaarten zijn nu omgezet in leuke filmpjes en die kun je hier bekijken en misschien wel thuis op het droge of in je badkuip uitproberen. Daarnaast beleven Zed en Sop ook nog eens de leukste en spannendste avonturen. 


Educatief

Heb jij een grote broer of zus die examens zou moeten doen of nog heel hard moet leren voor toetsen wiskunde? Laat ze dan eens kijken op de site van Henk Vegter, Rekentube. Daar staat alle examenstof tot vmbo tl voor wiskunde uitgewerkt  in zo’n 500+ filmpjes.

Houd jij van archeologie? Bij het Erfgoedhuis in Almere kun je nu digitale lessen volgen en super toffe thuisopdrachten maken. Gauw eens een kijkje nemen!

Altijd al eens een kijkje willen nemen in Het Klokhuis in Almere, maar er nog steeds niet aan toe gekomen? Je kan nu een virtuele rondleiding doen! 

Het Aviodrome heeft hele mooie kleurplaten online gezet. Je kunt ze vinden onder deze link.

IJs

Zin om een lekker ijsje te gaan eten? Bij PaulsIJs is dit nog steeds mogelijk zolang je je maar aan de landelijke restricties houdt en de extra regels bij PaulsIJs.

Bij IJSpressie kun je online heerlijk ijs bestellen en dat kun je afhalen in Almere Poort (van 14:00 tot 20:00 uur) of Almere Oostvaarders (van 16:00 tot 20:00 uur). Het is de bedoeling dat je van te voren bestelt! Ook kun je nu voor de Pasen er een heerlijke paas-ijstaart bestellen!

Pannenkoeken

Wie lust er nou geen pannenkoeken? Bij De Polderpannenkoek kun je nu je pannenkoeken thuis laten bezorgen!

Berenjacht!

In heel Nederland kun je inmiddels op berenjacht! Er staan overal beren voor de ramen bij de mensen thuis die zitten te wachten om gevonden te worden. Alle info speciaal voor Lelystad kun je hier vinden en alle info voor Almere hier

Online coaching

Wat doe je als je kind thuis zit en onderwijs nodig heeft? Voor alle ouders die wat extra handvatten kunnen gebruiken kun je een gratis skype gesprek aanvragen bij Bijzonder Jij

CoCo komt leren in Almere

Wil jij met een hele bijzondere meester nieuwe dingen leren? Doe dan mee met de lessen van CoCo de Clown, elke dag op tv.

Cupcakes

Zin om zelf cup cakes te bakken? Je kunt nu een DIY-cupcake box bestellen bij Manon's Cupcakes. Je kunt kiezen uit een zeemeermin thema of een monsterthema. Voor de Pasen is er een speciaal paas-thema-box te bestellen.

Yoga

Lekker even je kinderen mee laten doen met een lesje kinderyoga? Dat kan bij Gaia House of Yoga. Elke week zetten ze er nieuwe les op. Je dient je wel even aan te melden. 

Wandelen en een koffie to go

Na een heerlijke wandeling op de Kemphaan kun je bij Buitengewoon Almeerderhout een koffie to go halen of iets anders lekkers.

Uit eten

Zin om even iets anders te eten dan de dagelijkse kost? Dat kan! Op deze facebookpagina worden de horecagelegenheden verzameld waar je eten kunt afhalen en kunt laten bezorgen! Zo help je de lokale horeca ook nog een handje!

Het nieuwe concept genaamd 'STEAKPROEVEN' is een onderdeel van het bedrijf concept-catering. Diverse soorten tartaar wordt er gemaakt van vlees, vis en groenten. Krijg je er al zin in? Het wordt gratis bij je thuis bezorgd!

Shoppen

Ken jij LEF, die superleuke hippe kinderkledingwinkel in Emmeloord? Deze winkel is nog steeds open op gezette tijden. Je kunt echter ook een afspraak maken om prive te gaan shoppen. Online bestellen is ook een mogelijkheid trouwens!

Sporten

Neem gratis deel aan een lekkere workout bij Fit Family Tree. Vier keer per week kun je op hun insta een programma vinden waar je met het hele gezin aan mee kunt doen.

De Droomspeelbus gaat samen met Erik en Emy met alle peuters en kleuters allemaal sportuitdagingen aan! Elke dag komen er filmpjes online om te bewegen op muziek.

Heeft jouw kind even lekker wat beweging nodig, maar dan net even anders? Meld je dan aan voor een proefles bij Warrior Skilzz Online

Zeilen

Houd jij van zeilen op een groot zeilschip? Je kunt nu alvast een plekje boeken zeilschip Bounty met korting voor straks als het weer kan. Leuk om ergens naar uit te kunnen kijken!

Creatief

Normaal gesproken geven de kunstvakdocenten van KLEURinCULTUUR door heel Almere een grote diversiteit aan kunstworkshops aan kinderen van 4 t/m 14 jaar. Door de komst van het coronavirus zijn deze workshops voorlopig stilgelegd. Dit is hét moment om hun nieuwe concept te introduceren: KLEURinCULTUUR TV. Juist in deze tijd willen ze kinderen blijven bereiken en verrijken met kunst en cultuur. Dit doen ze vanaf 25 maart voorlopig elke doordeweekse dag van 15:00 – 15:30 uur live op Facebook.

Zin in een leuke, grappige, sportieve opdracht? Klik dan even door naar de pagina van Jeugdland Haven / de Schoor en vind daar super toffe activiteiten om te doen.Landelijke Initiatieven

Lockdown Games

Gezinnen nemen het digitaal tegen elkaar op in een fotospel om coronaverveling te verdrijven. Sinds de scholen zijn gesloten zijn en veel kinderen thuis moeten blijven, dreigt verveling toe te slaan. Daarom lanceerde Das Box, ontwikkelaar van stadsspelen, de Lockdown Games, een fotospel om thuis te spelen tegen andere gezinnen. Elke week te spelen van woensdag t/m zondag. Super leuke uitdaging om met het gezin tegen andere gezinnen te strijden op afstand en toch samen!

Mad Science

Bij Mad Science vinden ze het ontzettend jammer dat hun shows, kinderfeestjes en naschoolse programma's voorlopig niet door kunnen gaan. De thuiszittende professors willen jullie maar al te graag iets bijleren. Daarom hebben ze een super leuke oplossing bedacht: MAD SCIENCE @ HOME! Iedere dag posten zij een DIY proefje op hun social media kanalen. Zo kun je thuis lekker bezig blijven met wetenschap en techniek.

Op Safari

Bij de Beekse Bergen kun je nu samen vanaf je eigen bank op autosafari! Super leuk om samen als gezinsuitje te gaan doen! Daarnaast hebben ze op de dinsdag en de donderdag een safari-school geopend!

Meester Sander

Heerlijke bewegend leren, vormen, kleuren, rijemen en ook nog eens handige tips voor leuke en leerzame apps. Je vind ze allemaal op de site bij Meester Sander.

Theater Maken

Zin om zelf theater te maken en zit je in groep 3, 4 of 5? Dan moet je beslist even een kijkje nemen bij Buro Bis.

Museum

Op Museumkids kunnen kinderen nog steeds hun museumkennis testen en spelenderwijs leren. Neem je vader of moeder mee en ontdek samen de wereld van biologie, kunst, geschiedenis, natuur en nog veel meer!

Voorstellingen

Houd jij van theater en zijn nu misschien ineens al je voorstelingen gecancelled voor de komende periode? Neem een kijkje bij Theaterflix en geniet van geweldige voortsellingen die je normaal alleen op het toneel kunt zien.

Peuters en kleuters houden van de wereld ontdekken en van spelen. Bij Taartrovers thuis kun je samen films bekijken die je met andere ogen naar de wereld om je heen laat kijken. Je kunt er naar kijken, maar je kunt ook meedoen!

Lekker bewegen

Voor alle ouders en kinderen van Nederland en Belgie biedt Fit&Vaardig haar onderwijsprogramma tijdelijk gratis aan. Gratis bewegend leren.

Harry Potter

Heb je alle films al gezien en alle boeken al gelezen en kun je er nog steeds niet genoeg van krijgen? Ga dan naar de speciale Harry Potter at home website vol met leesvoer, spelletjes en quizzen!

School bij je thuis

Met Engels voor Bengels zijn ze "Engels voor Bengels TV" begonnen... Ieder dag een onderdeel zoals op SummerCamp, afwisselend: dans, voorlezen, liedje zingen, creativiteit.

Als leerlingen niet meer naar school komen, komen de leraren wel naar de leerlingen. Doe mee met Thuis naar School vanaf je laptop!

Knutselen

Bouw je eigen Muizenhuis! Met het hele gezin creatief aan de slag gaan.

Op de facebookpagina van Ballorig Kinderspeelparadijs kun je elke dag super leuke knutselopdrachten vinden.

Maatschappijleer

Bij KlasZiek kun je hele toffe filmpjes zien met mini-colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen: koken, knutselen, gitaarspelen, filosofie, acteren, apps maken, films regisseren, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, tuinieren, politiek, kleding naaien, yoga, strips tekenen, boeken schrijven, talen - alles is mogelijk!

Vergeet ons niet te liken en te volgen op facebook en instagram!

Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Eropuit-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.

Naar de website