10x de leukste voorstellingen van Kunstlinie!

28 september 2022
Het theater is een magische plek voor kinderen. Vol verbazing je ogen uitkijken, giechelen, op het puntje van je theaterstoel zitten... Dit zijn onze 10 favoriete kindervoorstellingen die te zien zijn bij Kunstlinie Almere. Laat je verrassen door deze mooie producties!

1. Checkpoint (6+)


Op 5 november is Checkpoint met een spectaculaire show vol tests, explosies en zelfs een friet-schiet kanon in het theater te zien! Voor iedereen zijn er veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers en dan gaat het van start: doe mee op het toneel met de verschillende tests, speel mee met jongens tegen de meiden, duik weg voor het friet-schiet kanon en nog veel, veel meer! 

Ga mee op avontuur!2. Kruimeltje de musical


Zin in een voorstelling voor het hele gezin? Kom dan naar de echte feel-goed familiemusical Kruimeltje! Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. De voorstelling, vol vriendschap, avontuur en leuke liedjes, is te zien op 30 december om 15:30 uur bij Kunstlinie. 


3. De Jas (10+)


Voor de iets oudere kinderen is de voorstelling De Jas een echte aanrader. De Witte Pomp brengt met De Jas een poppen- en muziektheatervoorstelling over kleine mensen die grootse daden verrichten, over hoop en wanhoop en over licht in de duisternis. Een sprookje uit het getto van Warschau. Nieuwsgierig geworden? De voorstelling speelt op zaterdag 30 april. 

Lees meer over deze muziektheatervoorstelling4. Assepoester (4+)


Beleef het bekende verhaal van Assepoester bij Kunstlinie op dinsdag 28 februari. Assepoester groeit op bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. Wanneer haar tranen de grond raken, verschijnt er plots een goede fee. Zal het Assepoester lukken om haar dromen waar te maken en vóór klokslag twaalf uur het hart van de Prins te veroveren? Kom gezellig met het hele gezin kijken!

Ontdek de musical!5. De regels van Floor (8+)


In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing.. Hoe loopt het af? Kom op 7 januari kijken naar deze kindervoorstelling en ontdek het zelf! 

Waan je in het leven van Floor!6. Superjuffie! (5+)


Superjuffie, bekend van de bekroonde boeken, vliegt het theater in! Als je op zoek bent naar een echte vrolijke kindervoorstelling dan moet je op 30 oktober naar Kunstlinie. Het verhaal gaat over juf Josje die in Superjuffie verandert wanneer er een dier in gevaar is. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een tornado door de lucht. Ondertussen gebeuren er hele vreemde dingen in de stadsdierentuin… Komt Superjuffies hulp op tijd?

Vlieg mee met Juf Josje!7. Jungleboek! (5+)

Spannend! Ga mee naar het diepe oerwoud op zondag 7 mei voor de familiemusical Jungleboek! Daar groeit het mensenkind Mowgli op bij een familie van wolven. Hij leert jagen en de taal van de dieren spreken en beleeft in de wirwar van tropische bomen en planten avonturen met zijn vrienden Baloe de beer en Baghiera. Maar in Shier de tijger heeft Mowgli een geduchte vijand. Hoogste tijd om voor eens en voor altijd uit te maken wie de echte koning van de jungle is...
8. K3 Show - Vleugels


Oehlala! Een gloednieuwe K3-show waarin Hanne, Marthe en Julia hun allernieuwste hits zullen spelen! Julia werd helemaal in ons hart gesloten na haar allereerste show ‘Kom Erbij!’ dit voorjaar. K3 speelde voor volledig uitverkochte zalen de pannen van het dak en Julia kreeg een fantastisch welkomstfeest. Op 29 april komen ze naar Kunstline met hun nieuwe show vol muziek en plezier! Kom je ook?

Wees er snel bij en boek alvast je ticket!
9. Buurman en Buurman gaan verhuizen (4+)

De bekende klussers komen op 11 maart naar Kunstlinie voor een grappige familievoorstelling! Als Buurman & Buurman gaan verhuizen, moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat…


10. Brandweerman Sam Live (2+)


Ook dit seizoen komt Brandweerman Sam naar het theater met een spiksplinternieuw vlammend verhaal. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden. De voorstelling speelt op 5 januari. Extra leuk: Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of piraat naar het theater te komen! Ahoy!

Beleef een nieuw avontuur met Brandweerman Sam!Nog meer theatertips!

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Veel plezier bij alle voorstellingen! Naar de website