icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Wat kunnen we weer na de versoepelingen?

18 mei 2021
Er zijn weer versoepelingen en wij zijn daar echt super blij mee! Thuis met elkaar is ook fijn, maar er weer lekker op uit kunnen en nieuwe dingen ontdekken is toch waar onze kinderen voor gemaakt zijn. Lees je mee met wat er allemaal mogelijk is?
Locaties die weer open zijn na de versoepelingen van 19 mei 2021.
Wat is er nu concreet mogelijk? Het belangrijkste om te weten is denk ik wel dat het vooral gaat om de buitenlocaties die weer open mogen. Dus dat betekend dat we weer naar attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen kunnen gaan. Let hierbij wel op dat je van te voren moet reserveren, dat er een gezondheidscheck is en dat binnenruimtes nog wel gesloten moeten blijven van de desbtreffende locatie. Toiletten zijn wel open, net als looproutes door een binnenruimte, die nodig zijn om een deel van het buitenterrein te bereiken. Je kunt met maximaal 2 personen reserveren, met uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden.

Wat hebben we het gemist om te knuffelen met dieren of om niet alledaagse dieren te mogen bezoeken. Reserveer jouw plek bij een van de kinderboerderijen die Flevoland heeft. Of wat dacht je van een heerlijke picknick met Apalca's!

Ben je iets avontuurlijker aangelegd? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het belevenissenbos Lelystad. Het park waar je kunt ravotten, klimmen, klauteren en kunt genieten van water. Je kunt ook voor een modderpak gaan bij Outdoorpark SEC Almere. Maar wie weet wil jij wel liever iemand uitdagen om te kijken wie er het hoogste durft in het Fun Forest Klimbos. Een hele dag er lekker op uit, dat kan bijvoorbeeld bij Familiepark Netl.Binnen mag er weer gesport worden en ook danslessen en kunstlessen mogen weer doorgaan. Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. Dus ipv dat je nu aan het heen en weer racen bent met halen en brengen kun je heerlijk op even genieten van een kopje dampende thee terwijl je kind zich in het zweet werkt. Of je neemt een kijkje op onze clubjespagina en wie weet ontdek je een leuke nieuwe hobby voor je kind!

En oh hoe fijn is het om weer eens naar een echt theater te kunnen ? Vanaf nu mogen ook de openluchttheaters weer open! Ook beeldentuinen en openluchtmonumenten gaan weer open.

Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kano’s en fietsen verhuurd worden. Dat wordt weer lekker mountainbiken met het hele gezin bij Indoor Mountainbiken bijvoorbeeld.

Terrassen langer open
Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. Dus check onze uit eten pagina voor een heerlijk buitenterras en ga voor een vroeg diner en geniet van een avondje niet zelf koken. Wat zal dat lekker zijn!

Musea waar veel buiten te doen is mogen ook weer open. Heb jij dus nog een tof museum op je to-do-lijst staan, check hun site of je er al heen kan of dat je toch nog wat langer moet wachten voordat je die kunt afstrepen. Toch nog niet open? Dan is een goed alternatief wellicht een toffe speeltuin om even lekker je energie kwijt te kunnen! Of ga lekker springen bij Jumping Jack!

Reizen en zomervakantie
Vanaf 15 mei zijn reizen naar diverse landen weer mogelijk. Zie je dat echter nog niet zitten? In Nederland is ook genoeg te beleven. Je kunt natuurlijk ook lekker zonder je ouders naar een tof zomerkamp gaan!Bedenk goed dat het meeste ook nog steeds met voorreservering werkt en in tijdsloten. Bij klachten blijf je thuis en die 1,5 meter afstand is ook nog steeds van kracht.

Batavialand, Aviodrome, Almere Jungle, Orchideeënhoeve blijven in ieder geval nog dicht tot 9 juni. We gaan hard duimen dat deze binennlocaties dan hopelijk wel hun deuren weer mag openen.

Meer inspiratie vind je in onze uitagenda en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes door ons te volgen op facebook en onze nieuwsbrief!