Wildebrassen in de Natuur

8 augustus 2019
Wat is er nu gezonder voor kinderen dan urenlang buitenspelen? Ontdekken, genieten en uitgedaagd worden? En waar kunnen ze dit naar hartelust doen? Juist ja, bij Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg, het meest fantastische NATUURSPEELPARK van Nederland, dat maar liefst 90 voetbalvelden groot is.
Wat is hier allemaal te doen? Je kunt hier over het strand en over de duinen razen, met zand en water spelen, zwemmen, van een modderglijbaan af glibberen, in een bamboejungle ravotten, eten en drinken in het StrandPaviljoen, Pitch & Putt Golf spelen (vanaf 8 jaar), een spannend Obstacle Parcour doorlopen (vanaf 12 jaar), kamperen en in een groepshotel overnachten.

Volwassenen organiseren hier ook familiefeesten of bedrijfsevenementen, en wonen festivals en workshops bij (Wildeburg). Als klap op de vuurpijl kun je hier zelfs trouwen! Mocht je dus zin hebben in een romantisch feestje deze (na-)zomer, dan kun je hier (nog een keer) trouwen. Glamour nieuwtje: Katja Schuurman is hier onlangs getrouwd.Dagrecreatie

Om hier de dag door te komen heb je de volgende dingen nodig: energie, oude kledingstukken die ontzettend vies en gescheurd thuis mogen komen, en zin in een spannend dagje uit.

Voor kinderen zijn er het strand (zwemmen en spartelen maar), de duinen, de natuurspeeltuin en de bamboejungle. Hier kunnen ze klimmen, klauteren, balanceren, van de kabelbaan afracen, glijden door de modder, en verstoppertje spelen in de jungle. Ontdek weer hoe fijn het is om één te zijn met de natuur, en hoe veel geweldiger buitenspelen is dan uren gamen of filmpjes kijken. Voor de kleintjes is er ook een speeltuitn, het Ukkiiipark.

Bovendien heeft Netl De Wildste Tuin ook beachvolleybalvelden, en je kunt er vissen.
Strandpaviljoen

Deze horecagelegenheid verdient zeker wat uitleg. Het bootst de zogenaamde ‘Blue Zone’ na, een gebied waar mensen - als gevolg van hun gezonde levenstijl - relatief vitaal zijn en oud worden (zin in een taart met honderd kaarsjes?). Zo is het Strandpaviljoen gebouwd op de natuurlijke zeebodem waarop men zich volop kan bewegen en samen kan zijn door te zwemmen en op het zand te spelen. Ook geniet het Strandpaviljoen van de beschutting van bamboe, en is het trots op het menu dat weinig tot geen brood, pasta, rijst en aardappels bevat; het bruist juist van de lekkere groenten. Natuurlijk zijn deze producten wel te verkrijgen. Wees gerust: Appeltaart, Oerfriet en Heineken staan ook op de kaart.Overnachten

Netl beschikt over een natuurkampeerplaats, een gewone camping, en hotelovernachtingen.

Als je met je tent of caravan op het Heliveld staat (naast een oude superstoere SARS reddingshelicopter) dan beschik je over je eigen minimoestuintje waar je verse kruiden kunt plukken voor de thee, omelet, soep, of enig ander magisch gerecht. Als jullie het leuk vinden, mogen helpen met onkruid wieden. Erg leerzaam voor de kinderen. Ook mag je een kampvuurtje stoken. Brandhout is ter plekke te koop.

Tent- en camperplaats de MIG biedt de mogelijkheid om heerlijk middenin de natuur te slapen. Hier zijn geen stroomaansluitingen. Door de Wilste Tuin wandel je rustig het Voorsterbos in. Hoe fijn is dat?

Als je niet wilt kamperen, kun je kiezen voor een containerwoning (2 personen), Wielenwagens (3 of 4 personen), pionierwoningen (6 personen) of het groepshotel (10 – 80 personen) met luxe voorzieningen.