Vakantie met kinderen in Zeeland

8 maart 2021
Vakantie in eigen land. Wij gingen naar Zeeland en delen hieronder onze tips voor een vakantie of weekendje weg met kinderen in deze mooie regio!

Zon, zee, strand….. Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver weg, want dat kan gewoon in ons eigen land, namelijk in Zeeland! In 2020 was Vlissingen de zonnigste gemeente van Nederland, dus pak je koffers en ga met ons mee. Zeeland is absoluut geschikt voor kinderen en hun ouders en in deze blog vertellen we je waarom.

Met het hele gezin naar Zeeland

Als je aan Zeeland denkt, dan denk je natuurlijk aan de Deltawerken. Een bezoekje aan Neeltje Jans (inmiddels een waar attractiepark) mag dus niet ontbreken. Je kunt helemaal in en op de Deltawerken klimmen met het woeste water onder je. Dat maakt wel indruk. Naast Neeltje Jans vind je trouwens een heerlijk visrestaurant; Proef Zeeland. Gaan jullie voor de kibbeling of het lekkerbekje? 

In Middelburg vind je Mini Mundi, een familiepretpark met een overdekte binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin én een pretpark met leuke attracties. Ideaal voor de kleintjes. Liever iets spannender? Dan ga je naar Tropical Zoo. In deze Zeeuwse mini jungle waan je je echt even in de tropen. Grappige aapjes, kleurrijke papegaaien en kameleons gluren nieuwsgierig van tussen de bladeren. Daarna lekker ravotten in de binnen- of buitenspeeltuin of met mooi weer de splinternieuwe Spettertuin! Lekker verkoelend op warme dagen.

Bij Het Arsenaal in Vlissingen ontdek je hoe het leven eraan toeging in de tijd van de piraten. Kun jij enteren? Een kanon afvuren? Of schieten? Doorsta de piratentest en ga als piraat op avontuur. 

Zeeland is echt ontzettend leuk voor kinderen!

Educatief Zeeland met kinderen

Hebben jullie op school al geleerd over de watersnoodramp? In het Watersnoodmuseum beleef je het verhaal van 2 kinderen die de watersnoodramp hebben meegemaakt. Deze verhalen zijn waargebeurd! Je leert hun persoonlijke verhaal kennen en maakt spelenderwijs kennis met de watersnoodramp. Nog een Kidsproof museum is het MuZEEum. De naam zegt het al…. Hier ervaar je wat de zee betekent voor de Zeeuwen. 

Weet jij hoe kaas gemaakt wordt? Dat leer je bij De Schatkamer van Schellach. Op deze boerderij mag je lekker rondstruinen, kalfjes aaien, gluren (achter glas) naar de kaasmakerij en spelen op de speelweide terwijl papa en mama even een kopje koffie drinken. Tip; er is hier ook een leuke B&B. In Sas van Gent vind je het Industrieel Museum. Hier kijk je met je handen! Het is het stoerste museum van Zeeland.

Overnachten in Zeeland

Wat is er toch veel te doen in Zeeland voor ouders en kinderen! Je kunt er beter nog een dagje aan vastplakken. Blijf lekker slapen en kijk op Kidsproofvakantie.nl voor campings, vakantieparken en bijzondere kindvriendelijke accommodaties.

Actie en avontuur met kinderen

Heb jij stoere kinderen zonder hoogtevrees? In Klimbos Zeeuwse Helden zijn maar liefst zes verschillende parcoursen met daarnaast nog een leuk parcours voor de allerkleinsten! Op de Kop van Schouwen is een speciale kinderfietsroute. Aan de hand van de routekaart (verkrijgbaar bij alle VVV’s) ontdek je de leukste plekjes! Of ga op zeehondensafari en bekijk die lieve beestjes in het wild. Op internet vind je verschillende aanbieders waarmee je zeehonden kunt spotten.

Een dagje vermaken kan bij Omnium. Bijvoorbeeld in hun subtropisch zwembad of het expeditiebos met ruim 350 planten, kleine reptielen en vogels die je normaal alleen maar tegenkomt in de tropen. Leuk details, er is een escaperoom (vanaf 8 jaar) in het Expeditiebos.

Een regenachtig dagje in Zeeland

Zeeland heeft dus de meeste zonuren maar soms regent het hier ook hoor. En dan kun je lekker binnen jumpen bij Streetjump Vlissingen of spelen bij ’t Klokuus, de grootste binnenspeeltuin van Zeeland. Nog een leuke binnenspeeltuin; Speelpaleis Bambini. De “Mission Possible” waarbij je een parcours moet afleggen, waarbij je zoveel mogelijk rode laserstralen moeten pakken zonder de groene laserstralen te raken, was bij ons erg populair.

Het strand in Zeeland

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan strand! Dus is het prachtig weer? Ga dan naar Nieuwvlietbad – Kruishoofd; een strand met een leuke speeltuin. Of naar Speelduin op Schouwen-Duivenland; een echt familiestrand. Bij Cadzand bad – duinovergang 5 vind je een tof piratenschip om te spelen. En bij het Noordzeestrand waren wij onder de indruk van het uitgestrekte strand zover je kon kijken! Veel plezier en smeer je goed in!

De prachtige natuur van Zeeland

Even geen strand maar lekker de natuur in? Ga eens naar Natuurgebied t Zwin, een natuurgebied, waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere plantengroei - met bijbehorende dieren. In speelbos De Braakman vlakbij Terneuzen kun je heerlijk spelen en klimmen in de natuur. Natuurspeelplek Axel in Zeeuws- Vlaanderen heeft een kabelbaan, fietscrossbaan en een enorm klimtoestel. Ook leuk! Bij Natuurspeelplek Kapelse bos vind je een kikkerpoel vol met waterdiertjes. Of wat dacht je van Het Verdronken Land Saeftinghe, de naam zegt het al, dit was vroeger bewoond. In de late Middeleeuwen lag er de Heerlijkheid Saeftinghe, met welvarende polders, dorpjes en zelfs een kasteel: Slot Saeftinghe. 

Gezinsvriendelijke restaurants in Zeeland

Van al dat spelen krijg je honger! Zin in pannenkoeken? Ga dan naar Molen de Graanhalm, waar het meel door de molenaar zelf gemalen wordt in hun eigen molen. Sfeervol eten doe je bij Hof Poppendamme, daar is heel veel te beleven, zowel binnen als buiten. De Lindenhoeve, gelegen op de Beestenmarkt van Sluis, heeft een zonnig terras met speeltuin.

Een heerlijke binnenspeeltuin met Mini Cars Baan vind je bij Vierlinden Eeterij Spelerij. En last but not least is ook Pannenkoek- en speelboerderij De Jonge Johannes helemaal Kidsproof. Als je daar toch bent.... daarnaast ligt een mooie pluktuin!

Ga jij binnenkort met jouw kinderen naar Zeeland? Veel plezier en maak er een onvergetelijke tijd van. Ontdek je nog andere Kidsproof plekjes, we horen het graag!

TIP: Volg jij Kidsproof Flevoland al op Facebook of Instagram voor toffe inspiratie voor kids?

Naar de website