Op zomerkamp met Vinea

19 mei 2021
Kijken jouw kids ook zo uit naar de zomervakantie? De vakantie wordt één groot avontuur met een onvergetelijk zomerkamp. Vinea heeft allerlei toffe kampen met én zonder overnachting, er is voor ieder wat wils. Lees snel door!
Op zomerkamp met Vinea
Misschien herken je dat nog van jezelf toen je vroeger op schoolkamp ging: leuke avonturen met klasgenootjes beleven en even van huis van je ouders. Een vakantie zonder ouders is voor veel ouders en kinderen vaak al een ervaring op zich. En als de kinderen dan terugkomen van kamp denk je: wat zijn ze gegroeid in elk opzicht. Ze kunnen ineens zelf een boodschap doen, zijn zelfverzekerder en doen dingen waarvan je nooit wist dat ze dat durfden. 

Houdt jouw kind van avontuur en lekker actief bezig zijn? En zijn jullie plannen aan het maken voor de zomervakantie? Dan is een zomerkamp van Vinea echt een aanrader! Op zomerkamp beleven kinderen een onvergetelijke week vol plezier samen met leeftijdsgenoten. Wedden dat dit mooie herinneringen voor altijd zullen zijn en ze hier nog lang over na zullen praten?Zomerkampen kinderen 7-12 jaar

Er zijn heel veel verschillende zomerkampen van Vinea waar je uit kunt kiezen:

Zeilkampen in Friesland en Zeeland: Lekker elke dag het water op en leren zeilen van enthousiaste (CWO-gecertificeerde) instructeurs.

Ponykamp in het bos of bij het strand: Elke dag naar de manege, knuffelen met de pony’s en natuurlijk leren paardrijden! Geschikt voor beginners en gevorderden.

Tina kamp in het bos of aan het strand: Een week vol leuke meidenactiviteiten, van creatieve DIY’s tot zeemeerminzwemmen en pyjamaparty’s. (Georganiseerd samen met tijdschrift Tina).Survival en Natuurkamp: Mountainbiken, survivaltraining, hutten bouwen en andere stoere activiteiten in de natuur.

WWF-Rangers zomerkamp: Het kamp voor dierenliefhebbers, waarbij je een kijkje krijgt achter de schermen bij Safaripark Beekse Bergen.

Avonturenkamp: Volop avonturen op het land én in het water: van Archery tag tot kanoën en van klimmen tot vlotbouwen.

Outdoor Ardennen: Een echt outdoorkamp met activiteiten als rotsklimmen, abseilen en een highrope-parcours.

Beach Action: Een strandvakantie vol leuke wateractiviteiten, zoals waterblobben, windsurfen en mega-suppen.Activiteitenprogramma

Vinea heeft al 70 jaar ervaring met het organiseren van vakanties voor kinderen. En dat maakt dat ze precies weten wat past bij de diverse leeftijdsgroepen. Zoals je hierboven kunt lezen in het zomerkampen overzicht, heeft elk kamp een supertof programma met uitdagende, actieve en afwisselende activiteiten en veelal lekker in de buitenlucht. Dus ook nu in coronatijd extra veilig! Je kind zal zich zeker niet gaan vervelen. Daar zullen ze geen tijd voor hebben!Vriendschappen

Op kamp gaan is ook goed voor de sociale vaardigheden van kinderen. Veel kinderen gaan alleen op kamp en komen daar allemaal nieuwe kinderen tegen. Vaak zijn er aan het einde van de week allerlei vriendschappen ontstaan. Ook de reisleiding speelt hierin een begeleidende rol. Zij weten precies hoe ze zorgen voor een goede sfeer in de groep.Leuke reisleiding

Op kamp gaan vinden de meeste kinderen (en ouders) vaak wel even spannend. Bij aankomst op de kamplocatie zal de gezellige, creatieve en professionele Vinea reisleiding ervoor zorgen dat je kind zich snel op zijn/haar gemak zal voelen. Normaal gesproken mag je als ouder even met je kind rondkijken op de locatie en je kind helpen met settelen. Vanwege het coronaprotocol is dat dit jaar anders en nemen kinderen buiten afscheid van de ouders. Daarna staat er voor de kinderen wat te drinken klaar tijdens het welkomstpraatje door de reisleiding en is er een kennismakingsspelletje. Meestal ontstaan dan al de eerste vakantiekamp vriendschappen.

Oudercontact

Ouders worden tijdens de vakantie op de hoogte gehouden via updates & foto's vanuit de reisleiding. Voor iedere ouder is het vast heel fijn om te horen dat je kind het goed naar zijn/haar zin heeft op kamp. Zo kun je, ook al ben je er niet bij, toch nog een beetje volgen wat er op kamp gebeurt.Dagkampen voor de leeftijd 6 - 15 jaar


Naast eerder genoemde zomerkampen mét overnachting zijn er ook dagkampen van Vinea in verschillende regio's in Nederland, zonder overnachting. Kinderen hebben keuze uit verschillende thema's, van sportief tot creatief en van Koken tot VR World. In de ochtend gaan kinderen aan de slag met workshops en activiteiten in het gekozen thema, verzorgd door professionele instructeurs. In de middag gaan ze naar buiten en doen ze leuke spellen met elkaar.Wil je meer weten over alle leuke zomerkampen (mét of zonder overnachting) van Vinea? Klik dan via de roze button door naar de site. Heel veel plezier samen met uitzoeken van een leuk zomerkamp!

TIP: schrijf je in voor de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle toffe tips en uitjes voor kinderen!
Naar de website