Zomervakantie 2021: 14 tips uit heel Nederland

19 juli 2021
De zomervakantie is in volle gang! Wij genieten al heerlijk van het weer en alle leuke uitjes die er voor kinderen te doen zijn. Voor de nodige inspiratie vind je hieronder een aantal top-uitjes uit het hele land. Speciaal voor de zomervakantie van 2021. Fijne zomer!
14x zomervakantie uitjes Nederland 2021

Voor kleine helden


Taatuu, brandweer en politie!

Beleef de wereld van politie, brandweer en ambulance bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Leer door interactieve games, speurtochten (onder andere PAW Patrol) en een bijzondere collectie wat zij doen voor onze veiligheid en wat jij kan doen om daarbij te helpen. Haal je skelterrijbewijs!Over ridders en draken!

Kletterende harnassen en steigerende paarden; de Hermitage Amsterdam zit vol verhalen over ridders, jonkvrouwen en draken! Mega toffe tentoonstelling met spannende Drakenspeurtocht én LEGO bouwwerken. Wij vonden hem te gek!
Ga op drakentocht!Op reis in eigen land

Durf jij?

Nog niet geweest? Dit is zo leuk voor kinderen! Met je Freek Vonkjes op avontuur door Natuurmuseum Fryslân. Oog in oog met levende giftige dieren en veel interactieve leermomenten. Wij vinden het heel fijn dat GIF is verlengd tot 9 januari 2022. Verover je plekGa op expeditie

NIEUW: in ZooParc Overloon kun je nu ook met het hele gezin op expeditie in Zuid-Amerika en samen de meest bijzondere diersoorten ontdekken. In juli en augustus is het dierenpark zelfs tot 20.00 uur geopend. Hoe gaaf is dat!
Ja, dat wil ik!TIP: is dit uitje wat verder weg? Combineer het dan met één van deze 18 toffe zomeruitjes, waarvan ook een aantal in het zuiden van het land te vinden zijn! 

Topvakantie in eigen land!

Kom naar vakantiebestemming Madurodam en ontdek hoe heerlijk vakantie in eigen land is. Met het speciale paspoort kun je heel veel zien en doen. Speel met water, vlieg mee met een echte Dakota en nog veel meer!
Groeten uit MadurodamKom dichter bij de dieren

Kom je deze zomervakantie naar Dierenrijk? Ontdek de grote neushoorns, vrolijke kriebelvisjes, trotse tijgers, blije apen en pinguïns of slinger je weg door de speeltuin. Bekroond tot ANWB Leukste uitje van Noord-Brabant.
Ontmoet al jullie favoriete dierenHup, naar buiten!

Tips van de boswachter

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de leukste buitenspeeltips voor je op een rij gezet. Ontdek de natuur op blote voeten, raas uit in een speelbos of ga op avontuur in je eigen tuin. Er valt van alles te spelen en vies worden mag!
Kom buitenspelen

Een heleboel leuke plekjes in de Flevolandse natuur vind je op onze Eropuitpagina - Natuur!Op zomerkamp met Vinea

Gave activiteiten, gekke avonturen en leuke leiding. Vinea Vakanties heeft een ruime keuze aan vakantiekampen: van een tof zeilkamp tot een nieuw 4-daags avonturenkamp vol outdoor pret. Een onvergetelijke ervaring!
Met Kidsproof kortingLetterpret


Op de hoogte van het nieuws

In Kidsweek lezen kinderen over het nieuws uit binnen- en buitenland, maar de krant staat ook vol dierennieuws, sport en interessante weetjes. Ontvang nu 10 weken Kidsweek voor maar € 15,- en kies je favoriete cadeau.
ActieabonnementBoost spelenderwijs het lezen

Met Kosmos Klikker, een leuke en leerzame game van RID, traint je kind deze zomer spelenderwijs de basis van het lezen. De beste voorbereiding op het lezen én nuttige schermtijd als je kind een steuntje in de rug kan gebruiken.
Ontdek de appHier is het feestje

Slaapfeestje tussen de apen

Apenheul viert haar 50ste verjaardag met een slaapfeestje! Leer onder andere alles over slapende apen, droom mee met de show en oefen je apenmoves bij de silent disco tijdens de Zomeravonden. En je kunt ook echt blijven slapen in Apenheul! Vier het feestje mee!

TIP: wist je dat je bij Stadslandgoed de Kemphaan in Almere een Rondje AAP kunt lopen?Theaterfestival Boulevard

Yes, Theaterfestival Boulevard in Den Bosch gaat door! Van 5 t/m 22 augustus kun je weer volop genieten van toffe familievoorstellingen. Kom naar Den Bosch deze zomer en geniet van een geweldig dagje uit met het hele gezin!
Ontdek de voorstellingen!Kom je van een dagje Den Bosch weer terug in Flevoland? Een goede afsluiting van een lange en gezellige dag is een hapje eten bij een kindvriendelijk restaurantje

Nu alvast boeken!

Het duurt nog even, maar Kinderen voor Kinderen Kerstvakantieconcert is terug op 6, 7 en 8 januari 2022 in AFAS Live! De show staat in het teken van samen zingen, samen dansen én natuurlijk samen volop genieten!
Boek snel je tickets

De Bossche Zomer!

Kom deze zomervakantie met het hele gezin naar De Bossche Zomer in Den Bosch! Vanaf 1 juli t/m 5 september is er heel veel te bleven! Van Real Life Fort-Nite tot Suppen. Van terrassen op bijzondere plekken tot mooie theatervoorstellingen.
Naar het programma!
Zomerse groetjes van Kidsproof!

TIP: bekijk hier de leukste zwemplekken bij jou in de buurt!
Naar de website