Zomervakantie-tips voor het hele gezin overal in Flevoland!

15 juli 2022

Met deze zonnige dagen konden de kinderen écht niet meer wachten tot de zomervakantie! Eindelijk is het dan zo ver: lekker alle tijd om samen op avontuur te gaan en toffe uitjes in de buurt te beleven. Voor een aantal plaatsen in Flevoland hebben wij toffe zomertips op een rijtje gezet, zodat je kunt kiezen of je een leuke activiteit in de buurt of iets verder weg wilt doen!

Zomervakantie in Flevoland

Noordoostpolder
Ontdek het mooie Urk op een zomerse dag met een tof ansichtkaartsenspel van Tourist Info Urk! Kun jij de afbeelding vinden die op de ansichtkaart staat? Of ga je liever naar het strand? Wij zijn groot fan van de Wellerwaard in Emmeloord. Hier kunnen de kids lekker zwemmen, zandkastelen bouwen op het strand, spelen in het piratenschip of op ontdekking in de natuur. Geniet ondertussen van een hapje en drankje op het terras van 'Bij Ons in de Wellerwaard' met lekkere gerechten voor kinderen. Bekijk hier nog meer toffe zomertips in de Noordoospolder!

Tourist Info Urk

TIP: op zoek naar toffe speelplekken in de natuur? Wij maakten een lijstje met gratis speelplekken in Flevoland waar de kinderen zich niet snel zullen vervelen!

Almere

Heb jij Floriade EXPO 2022 al bezocht? Spelenderwijs leren de kinderen van alles over duurzaamheid, tuinbouw en de natuur. Ook echte natuurtips voor de zomer zijn de uitjes bij StrandLAB van Stad & Natuur op het Almeerderstrand en de speciale zomeractiviteiten bij de Oostvaardersplassen. Een regenachtige dag tijdens de vakantie? Daar merk je bij indoor speelparadijs FunZone Almere en trampolinepark Jumping Jack gelukkig helemaal niets van! 

StrandLAB


TIP: in de zomervakantie (van 10 juli t/m 28 augustus), kunnen kinderen t/m 11 jaar voor €5,- door Almere reizen met de bus van allGo en R-net! Hoe leuk is het om bovenstaande tips met het openbaar vervoer te bezoeken? Lees alles over de zomerkorting in dit blog!

Dronten, Swifterbant & Biddinghuizen
Genieten van het zomerweer bij heerlijke strandjes en zwembaden kan heel goed in Flevoland. Bij de Bremerbaai in Biddinghuizen beleven de kinderen gegarandeerd zwemplezier en genieten zij naderhand van een lekker ijsje of een andere snack bij het strandpaviljoen. Liever naar een zwembad? Geniet volop van de zon in het openluchtzwembad De Abelen in Swifterbant! Deze zomer willen de kinderen ook graag weer spelen in het Grote Kabouterbos in Dronten, waar we dan gelukkig alle tijd voor kunnen maken!

TIP: hier vind je nog meer fijne strandjes en zwemplekken in Flevoland!

Natuur in Flevoland

Lelystad 
In de zomervakantie hebben we eindelijk tijd om lekker te shoppen met en voor de kinderen! TIP: ga iets later in de vakantie naar Batavia Stad Fashion Outlet, om met korting toffe kleding voor het nieuwe schooljaar te halen! Een echte aanrader voor de zomervakantie is ook om de Straaljagerweken bij Luchtvaartmuseum Aviodrome te bezoeken. Ook ben je in Lelystad aan het juiste adres voor een gezellige gezinsspeurtocht door de natuur, bij Natuurpark Lelystad. En je kunt hier toffe watersporten uitproberen bij Surfschool Paradiso!

TIP: Bekijk hier nog meer locaties in Flevoland waar de kids kunnen (leren) suppen! Dit is misschien wel de lievelingssport voor onze kids om in de zomerzon te doen.

Straaljagerweken

Zeewolde
Lopen de kids het liefst de hele dag zonder schoenen buiten? Bij het Blotevoetenpad op het erf van de Sternhof in Zeewolde is dit juist de bedoeling! Ervaar deze zomer een wandeling op blote voeten en wordt één met de natuur! Liever met je blote voeten in het water? Koel lekker af bij Aqua Mundo of het Erkemederstrand, waar je ook aan allerlei activiteiten mee kunt doen!

Nog meer zomerse tips in Flevoland? Neem een kijkje in onze volle Uitagenda!

Naar de website