Festival 2 Turven HoogTerug naar het overzicht

zaterdag 18 april

2 Turven Hoog

Stadhuisplein 2
1315 HT Almere
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Het 2 Turven Hoog Festival in Almere voor de allerkleinsten is in april in Almere. Kaartverkoop is nu!
Het enige en avontuurlijkste kunstenfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en volwassenen komt ook dit jaar weer tussen 15-19 april naar Almere. 19 zowel Nederlandse als internationale pareltjes van voorstellingen, meerdere premières en 7 kunstinstallaties voor de allerkleinsten en hun (groot) ouders. En een uitgebreide programmering voor professionals.

Theaterprogramma voor de allerkleinsten
Het weekend van 18 en 19 april barsten er twee dagen los in Almere Centrum in het KAF met een uitgebreid programma van voorstellingen uit binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen kinderen met hun ouders eindeloos spelen in de kunstinstallaties in het Nieuwe Bibliotheek en het KAF.

De openingsvoorstelling is dit jaar de Nederlandse première van de Franse AK Entrepot, en un eclat. Een choreografische duet tussen een bejaarde vrouw en een jonge breakdancer. Een unieke kans om deze voorstelling op de planken in Nederland te zien. Maar ook de Belgische Heelhuids en Impulz, Archipel uit Frankrijk en Papierstück uit Duitsland gaan bij ons in première.
Naast buitenlandse premières zijn er ook diverse Nederlandse voorstellingen die in première gaan, zoals Speels van Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk, Fluisterstad van Simone de Jong en Schuim van Linnet & Kajetan, die is gemaakt in de proeftuin van 2turvenhoog festival 2019. In de proeftuin krijgen kunstenaars de mogelijkheid werk te ontwikkelen met de doelgroep, in peuterspeelzalen.

Enkele pareltjes uit het verleden
We halen enkele favoriete voorstellingen terug uit het verleden. Naast SSST! Van Studio Figur & Rose Stories (2019) staat Lampje Lampje van Wiersma en Smeets (2010) ook weer op het festival. Mocht je deze pareltjes eerder gemist hebben, dan is dit je kans.

Kijk voor meer informatie en het festivalprogramma op de site via de roze websitebutton!

Op onze Themapagina eropuit kun je ook heel veel leuke uitjes en activiteiten vinden gedurende het hele jaar!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs