Kroost&Cinekid FilmfestivalTerug naar het overzicht

zondag 24 oktober
Kroost & Cinekid Filmfestival in de herfstvakantie vol films en leuke workshops!
In samenwerking met Cinekid Festival belooft KROOST van 16 t/m 24 oktober weer een prachtig festival te worden. Voor supernieuwsgierige kids tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer.

Wonderlijke werelden (6+) (Nederlandse première)
Je dacht dat je de wereld kende? Dan moet je deze films eens zien. Heb je bijvoorbeeld ooit iemand gezien die bang was voor de regen? Ga mee en neem een kijkje in wonderlijke werelden.
Voorafgaand: workshop Kosmoskijker (meedoen met ouder/volwassene), waarin je leert een caleidoscoop te maken.
Zaterdag 16 & donderdag 21 oktober - 15.00u

Anansi (4+) (wereldpremière)
De sprookjes uit Afrika van de slimme spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu! De animaties zijn grappig en hebben een mooie boodschap: ‘wie niet sterk of groot is, moet slim zijn ‘ En zo is Anansi de spin zijn tegenstanders telkens te slim af en overwint hij steeds weer.
Zondag 17 oktober - 11.00u / woensdag 20 oktober - 15.00u

Mijn leven is een circus (6+) (wereldpremière)
Laura is wel klaar met het hectische leven van haar rondreizende circusfamilie. Een rustiger bestaan op een privéschool lijkt haar dus wel wat. Maar stelt ze daardoor haar vader, clown Bill, niet teleur?
Voorafgaand op 18 okt / 14 u: workshop Animatiewiel. Maak net als de allereerste makers van animatiefilmpjes hoe je bewegend beeld maakt.
Op zaterdag 23 oktober is er een premièreavond, met rode loper, kinderchampagne en foto’s. Kleed je als je favoriete circusfiguur.
Maandag 18 oktober - 15.00u / Zaterdag 23 oktober - 19.00u

Kinderen van gescheiden ouders (9+) (wereldpremière)
Veel vaders en moeders zijn gescheiden. Hoe ga je met die nieuwe situatie om? In vier jeugddocumentaires zijn de kinderen aan het woord. Wie ook gescheiden ouders heeft, zal veel herkennen.
Dinsdag 19 & Zondag 24 oktober - 15.00u

Corrosia, Theater, Expo en Film

Markt 43
1354 AP Almere-Haven
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie

Herfstvakantie

Fijn dat de herfstvakantie eraan zit te komen. Even weer lekker bijkomen van de drukke schema's en school. In onze uitagenda kun je weer volop tips vinden voor toffe herfstuitjes!

Herfstuitjes in de uitagenda