Nationale ArcheologiedagenTerug naar het overzicht

zaterdag 15 juni
Op 15 juni brengt Almere het verleden tot leven tijdens de Nationale Archeologiedag 2024!
Tijdens de Archeologiedag op zaterdag 15 juni kom je alles te weten over de geschiedenis van Almere.

De activiteiten zijn voor jong en oud, ontdek alles over de prehistorie, scheepswrakken en nog veel meer! Er is een bomvol programma bij onder andere de Nieuwe Bibliotheek en VINDplaats Zenit in Almere.


Aanraders voor kinderen

- Maak een reis door de tijd met Stad en Natuur:
Bekijk 4 spannende Virtual Reality films waarin verschillende archeologische vondsten uit de omgeving van de Oostvaardersplassen te zien zijn. Van 11:00-15:00 uur in de Nieuwe Bibliotheek.

- Ontmoet een echte archeologe van AWN Flevoland:
De archeologe helpt bij opgravingen door heel Flevoland. Ze brengt een aantal vondsten uit Almere mee die je kunt bekijken en aanraken. Heb je zelf ooit iets gevonden en weet je niet wat het is? Neem je vondst mee en laat de archeologe ernaar kijken! Stel al je vragen tussen 11:00 en 15:00 uur in de Nieuwe Bibliotheek.

- Bekijk de kindervoorstelling 'De Avonturen van twee Koggemuizen':
Speciaal voor kids van 6-10 jaar. In dit poppentheater ga je mee op avontuur met twee Koggemuizen. Een spannend verhaal vol magische momenten, van 11:00-11:30 uur en 13:00-13:30 uur in de Nieuwe Bibliotheek.

- Bouw hutten, maak soep en beschilder jute:
Bij VINDplaats Zenit leer je hoe ze alles in de prehistorie maakten! Ga aan de slag met allerlei onderdelen zoals het opgraven van scherven en zelf vuur maken. Ontdek hoe er vroeger geleefd werd van 10:00-14:00 uur. Deze tip is leuk vanaf 10 jaar

- Prehistorisch smullen bij pannenkoekenhuis Smullen en Spelen:
Hier kun je eten op een plek waar 10.000 jaar geleden de Jagers en Verzamelaars ook echt aten. Haal een stempel op een van de deelnemende locaties tijdens de Nationale Archeologiedag in Almere en krijg een gratis pannenkoek bij Smullen en Spelen! Mmm..

Er is nog veel meer te doen! Bekijk het hele programma via de roze websitebutton!

Aanrader: hier vind je meer tips in Flevoland!

Gemeente Almere

Stadhuisplein 1
1315 HR Almere
Openingstijden 15 juni, diverse tijden Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Teens event

Kidsproof Teens event

Ben je erbij? Op zaterdag 15 juni organiseren we weer het Kidsproof Teens event. Een super leuke dag vol met games, workshops en hangouts! Ben je tussen de 8-18 jaar? Dan mag je dit event niet missen! Van 12.00 tot 17.00 in het centrum van Almere Buiten.

Check snel het programma!