icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1

Bezoek het WinterkasteelTerug naar het overzicht

zaterdag 5 december 2020
Beleef het winterse leven van vroeger op een kasteel deze winter bij Kasteel Muiderslot!
Van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021 kun je bij het Muiderslot het winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven! 

Creatieve workshops in het atelier
In de kerst- en voorjaarsvakantie zijn er elke dag creatieve workshops in het Atelier op Zolder. Deze zijn gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs en hoef je niet apart te reserveren!

Voorlezen (4-9 jaar)
Op woensdag 23 & 30 december worden er in de ochtend mooie winterse verhalen voorgelezen in de kasteeltuinen. Kom gezellig meeluisteren. Deze activiteit is gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs.

Theater en muziek
Op 15 & 16 december staat de beroemde Christmas Carol van Charles Dickens op het programma. Uiteraard gaat deze voorstelling alleen door binnen de geldende coronamaatregelen. Ook is er tijdens alle feestdagen muziek op de binnenplaats van het kasteel.

Warme winteravonden
Het Muiderslot gaat in de kerstperiode speciaal open tijdens enkele winteravonden. Terwijl het buiten donker is, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kun je het sfeervol verlichte kasteel bezoeken. Snuif de winters van vroeger op aan de hand van de audiotour en bewonder de fraai gedekte tafels.

Winterwandeling
Wandel mee over de vesting Muiderslot! Ga mee met een kleinschalige tour door het unieke buitengebied rond het kasteel. Reserveren is verplicht, check de site voor data en tijden. 

Snerttours
Op 30 en 31 december kun je dit lastige jaar geheel in stijl afsluiten met een ‘snerttour’. Tijdens deze tour beleef je de allerslechtste rondleiding ooit! Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttour ontvang je een leuke winterse verrassing….

Wil je het kasteel bezoeken?
Boek dan vooraf je kaartjes via de website, dat is verplicht, net als een mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar. 

PS: ook tijdens alle feestdagen is het kasteel open.Tip: wist je dat wij ook allerlei blogs met leuke tips klaar hebben staan?


Kasteel Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Even anders dan anders

Even anders dan anders

Normaal staat onze website vol met leuke uitjes. Maar dat is nu wel even anders! Gelukkig zijn er veel (online) initiatieven. We verzamelen ze onder Eropuit & tussen onze blogs!

Blijf gezond!

Naar de blogs