Klimmen bij Fun ForestTerug naar het overzicht

zondag 14 mei
Klimmen bij Fun Forest op Stadslandgoed De Kemphaan. Durf jij het aan?
Klimmen en klauteren bij Fun Forest in Almere! Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in. Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf! 

In het klimpark beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Het klimpark heeft 5 parcoursen, van 3 tot 17 meter hoogte. Heel tof is dat je in dit enige klimpark van Flevoland ook het langst ziplinepark van Nederland vindt! 

Klimmen voor de kleinsten
Er zijn twee routes speciaal gemaakt voor de kleinste klimfanaten. Vanaf 110 cm mag je deze route in, waar je twee uur in kunt klimmen. De eerste route begint op 2,5 meter hoogte. In het tweede parcours ga je tot wel 5 meter hoog! Ouders lopen makkelijk met de kinderen mee onder de routes door. Het is ook een goed beginpunt voor klimmers die nog een beetje last hebben van hoogtevrees. De instructeurs houden toezicht vanaf de grond en helpen wanneer dat nodig is. 

Apenkooien in de buitenlucht
Vanaf 130 centimeter mag je ook in alle medium parcoursen klimmen. Bovenin de boom lijkt het dan net apenkooien in de buitenlucht! Je klimt wel 3 uur lang over netten, bruggen, balken en ziplines naar de overkant. Wanneer er een volwassene mee klimt, mogen kinderen tot 12 jaar ook de hard parcoursen ontdekken!

Parcourse voor de echte klimfanaten 
Bij dit hard parcourse, vooral voor volwassenen en jongeren, kom je een hoop uitdagende elementen tegen. Onder meer een zipline van wel 160 meter en aan het einde wacht er zelfs een vrije sprong! Sinds 2021 heeft Fun Forest een extra uniek en extreem parcours. Daar kom je allemaal bijzondere elementen tegen, zoals een wenteltrap om een boom heen en maak je aan het einde een zweefsprong naar beneden! 

Ben je al nieuwsgierig? Bekijk hier de ervaring van onze Kidsproofreporters op het Easy en Extreme parcours!

Voor meer informatie, klik je op de roze button!

TIP: Klik hier voor nog meer actieve survival uitjes!

Klimpark Fun Forest Almere

Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
Openingstijden zie website via de roze websitebutton Prijs zie website via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Nog jarig voor de zomervakantie en wil jij het dit schooljaar ook nog een feestje geven? Voor jouw kinderfeestje hebben we de leukste tips en ideeën op een rijtje gezet! Wat dacht je van een sportief feestje, muzikaal, creatief of iets in de natuur? Er is volop keuze!

kinderfeestjes tips