Vroege Vogelbos herfstfeestTerug naar het overzicht

zondag 24 september
Herfstfeest! Vier het nieuwe seizoen met toffe activiteiten en workshops bij Stad & Natuur in Almere.
Het najaar is oogsttijd, dus ook in het Vroege Vogelbos. De appel- en walnootbomen hangen vol rijpe vruchten en noten. Maar ook van de schapen ‘oogsten’ we de wol. Daarom organiseert Stad & Natuur op zondag 24 september van 12.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Herfstdag, samen met IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest. Iedereen is welkom om te zien wat het bos in de herfst allemaal te bieden heeft.

De appels uit het bos zijn natuurlijk heerlijk om ze zo uit het vuistje te eten. Maar je kunt er nog veel meer mee, zoals verse appelsap persen! Kijk mee hoe de vruchten worden geperst en geniet van het meest verse appelsap dat je ooit hebt geproefd.

Van boter tot bootjes
De verse walnoten lenen zich ook voor allerlei leuks en lekkers. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop walnoten kraken met de kraakmachine en maak je eigen walnotenboter. Of knutsel met de doppen de mooiste walnotenbootjes.

Oude dorsmachines
Stichting BOT is aanwezig met oude dorsmachines. Experts laten de bezoekers graag zien hoe het dorsen vroeger in zijn werk ging. Stad & Natuur houdt schapenpraatjes en geeft demonstraties schapenhoeden. En de jongste bezoekers genieten van een verhaal over een lammetje dat zich verveelt, door verhalenverteller Roel van Rijnsoever. Geniet ook mee van de poppenkast over een lammetje, aansluitend kun je met het lammetje knutselen.

Bladerkunst
Bij de workshop van Kleur in Cultuur kunnen deelnemers hun eigen bladerkunst maken. Verzamel eerst zelf de bladeren en ga daarna aan de slag met ecoprinten. De imkers van Stad & Natuur vertellen alles over bijen en hun rol in de natuur.

Van de bijenwas kun je zelf een kaarsje rollen, dat natuurlijk mee naar huis mag. Ook IVN is aanwezig, zij serveren thee van de geoogste kruiden uit de IVN Bostuin. Bij de Wolunie kun je natuurlijk producten van Almeerse schapenwol kopen, maar ook je eigen klein viltkunstwerkje maken, ook geven ze demonstraties spinnen.

De entree is gratis, voor workshops vragen ze een kleine bijdrage. 

Klik op de roze button voor meer informatie over het herfstfeest!

Tip: houd de Kidsproof uitjespagina in de gaten voor nog meer leuke herfstuitjes!

Stad & Natuur

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Winnie the Poeh - De Musical

Winnie the Poeh - De Musical

Op zaterdag 30 september komen Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (en niet te vergeten Teigetje!) tot leven in deze prachtige musical in Kunstlinie.

Scoor snel je tickets!