Emoji Explosie (8+)Terug naar het overzicht

zaterdag 6 januari
Kom ook naar dit visuele neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers!
Op 6 januari is Emoji Explosie te zien bij Kunstlinie Almere! Klik door via de roze button voor alle info én kaartjes!

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

"Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund." - Regisseur Eva Line de Boer

Rollercoaster van emoties
Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Een voorstelling als een game
Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Minecraft en Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht.

Kom je ook? Voor meer informatie over deze kindervoorstelling en het reserveren van je kaartjes klik je op de roze button.

Kijk voor een compleet overzicht van de leukste familievoorstellingen in onze uitagenda.

Kunstlinie Almere

Esplanade 10
1315 TA Almere
Openingstijden 6 januari om 16.00 uur Prijs Zie roze websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buiten on Ice

Buiten on Ice

Schaatsliefhebbers opgelet! Vanaf 13 december staat de gezellige ijsbaan weer in Almere Buiten Centrum.

Zin in een rondje op de schaatsbaan? Schaatsen aan en gaan.

Feestelijke opening op 13 decembers!