Opvoeden & zoTerug naar het overzicht

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties.
De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties of beginnende opvoedingsproblematiek. De cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders leren een aantal vaardigheden die kunnen helpen het opvoeden makkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Het uitwisselen van ervaringen met andere ouders leert dat men niet de enige is die zich soms onzeker voelt over de opvoeding.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer 2 uur waarin de verschillende opvoedingsvaardigheden aan de orde komen:
  • Aandacht geven en prijzen,
  • Verbieden of nee zeggen,
  • Straffen
  • Negeren
  • Apart zetten
  • Alles op een rij
  • Afsluiting

In de praktijk blijken ouders het niet altijd makkelijk te vinden om deze opvoedingsvaardigheden bewust, consequent en goed toe te passen. In de cursus leer je als ouders hoe en wanneer je de zes vaardigheden kunt toepassen. De theoretische onderbouwing zegt dat ieder kind behoefte heeft aan gerichte aandacht, dat wil zeggen: aandacht die op hem of haar als individu is afgestemd. Wanneer een kind geen positieve aandacht krijgt, kan het op een negatieve manier de aandacht trekken. In de praktijk blijkt dat het belonen van gewenst gedrag uiteindelijk meer effect heeft dan het bestraffen van ongewenst gedrag. Voor veel ouders is dit min of meer bekend, maar dat betekent nog niet dat het gemakkelijk is om deze principes in de praktijk consequent en op de juiste manier toe te passen.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur.

Voor meer informatie of je aan te melden klik je op de roze websitebutton.

Almere heeft super veel leuke speeltuinen om je eens even lekker uit te leven. Kijk maar eens op deze pagina!

JGZ Almere


Almere
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buiten on Ice

Buiten on Ice

Schaatsliefhebbers opgelet! Vanaf 13 december staat de gezellige ijsbaan weer in Almere Buiten Centrum.

Zin in een rondje op de schaatsbaan? Schaatsen aan en gaan.

Feestelijke opening op 13 decembers!