Kidsproof blogTerug

De favoriete mama-tips van Anousha Nzume

24 juli
Kidsproof mocht Anousha Nzume interviewen! Lees hier haar favoriete mama-tips en leuke adressen in Amsterdam!

De favoriete tips & adressen van Anousha Nzume

Anousha Nzume is actrice, presentatrice en theatermaker. Ze woont met haar man en drie kinderen (10, 8 en 6 jaar) ín Amsterdam.

Samen met Tanja Jess schreef ze het boek ‘De Mama Match’, een snelcursus relaxt ouderschap! En natuurlijk een goede aanleiding voor ons om eens aan Anousha te vragen wat haar favoriete tips en relax-adresjes in Amsterdam zijn….

500 meter
“Als moeder met drie kinderen probeer ik alles binnen een straal van 500 meter te houden en dat kan ik je echt aanraden. Ga op ontdekkingstocht in je eigen buurt!”  Ook het favoriete terrasje van Anousha is dicht bij huis: “Dat is ’t Blaauwhooft op het Bickerseiland. Naast het terras vind je een paar speeltoestellen én een afgesloten basketbal/voetbalveldje. Je kinderen kunnen lekker fietsen, rondhangen en ballen en jij zit er heerlijk op het terras!”

Buiten spelen
Het Westerpark is voor Anousha ook ideaal: “Pacific Parc heeft een fijn terras en zomers picknicken we ook graag aan de rand van het pierenbadje in het Westerpark. Een stukje verder vind je de Buurtboerderij 'Ons Genoegen'. Die wordt gerund door bijzondere mensen, ik vind het echt een heel lief project. Bovendien is het heel betaalbaar: voor maar €2,50 eet je er al een pannenkoek. Ze hebben een spelletjeskamer en er is een weggeefwinkeltje, waar je spullen kunt achterlaten of iets mee kunt nemen. Zo leuk!”

“In Amsterdam vind je nog een aantal echt leuke buurtspeeltuinen, beheerd door mensen uit de wijk. De Noorderspeeltuin in de Jordaan is leuk voor kinderen van alle leeftijden en ook de Zuiderspeeltuin is bij onze kinderen favoriet. Daar is een fantastisch lieve meneer die alles runt, koffie zet en ook nog fietsjes repareert. Zelf zit je er heerlijk in het zonnetje!

Aan het einde van de middag halen we graag een ijsje bij Jordino op de Haarlemmerdijk. Deze ijssalon zit er al meer dan 20 jaar. Mijn favoriet is het Frozen yoghurt-ijs!”

En als het weer tegenzit? “Ik kom graag met de kinderen in Jeugdtheater De Krakeling: een prachtig theater met hele mooie voorstellingen voor kinderen. Ook de OBA vind ik een hele fijne plek: gratis, volop dingen te doen voor de kinderen én vaak leuke extra voorstellingen..

Relaxte kinderfeestjes
Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar haar ervaringen met kinderfeestjes: “Ook onze kinderfeestje hou ik graag dicht bij huis! Voor één dag een springkussen huren valt best mee qua prijs en zowel je eigen kinderen als alle buurtkinderen hebben er plezier van. Je kunt ‘m thuis laten neerzetten als je plek hebt of kijk vraag of je ‘m bij een speeltuin, kinderboerderij of buurthuis in de buurt mag plaatsen, dan hebben zij er de rest van de tijd plezier van! Dat is ook het credo van ons boek: durf te netwerken, durf te vragen”.

Zo is er op Bickerseiland een schattig kinderboerderijtje: De Dierencapel. “Daar hebben wij in de winter een keer een kinderfeestje gegeven. De kinderen hebben binnen kerstkaarten geknutseld, we hebben een grote sneeuwpop gemaakt en met de dieren geknuffeld. Dat was zo leuk! En hoeft echt niet zo duur te zijn. Het disco-feestje van mijn dochter (gewoon thuis, met make-up, fotocamera en een popcornmachine) was ook een succes!”

Relax, je doet het fantastisch!
Je hoeft tenslotte niet altijd zo groots uit te pakken. Er worden tegenwoordig al zoveel eisen aan vrouwen gesteld. We moeten de perfecte moeder zijn, eruit zien als Victoria Beckham, carrière maken… lid zijn van een soort ‘altijd-alles-perfect-club’. Maar waar kun je je uitschrijven?? Geen wonder dat er zoveel vrouwen met een schuldgevoel rondlopen!

Dus: kijk eens goed rond in je eigen buurt, netwerk met lokale initiatieven, werk samen met andere moeders (juist degene die jouw ‘horror-mum’ is, jullie zouden elkaar wel eens goed aan kunnen vullen) en relax, je doet het al fantastisch!

De Mama Match
Nieuwsgierig naar het boek van Anousha en Tanja? Naar welke type moeder jij bent en welk type jou het beste aanvult? Wie je moet vragen als hulp bij je kinderfeestje? Koop het voor jezelf of geef het je vriendin cadeau voor moederdag! Klik hier om ‘De Mama Match’ te bestellen!

Meer inspiratie
Wat werden we enthousiast van ons interview met Anousha. Met Kidsproof willen we ouders vooral inspireren om er vaker dichtbij huis op uit te gaan met je kinderen. Daar is nog zoveel te ontdekken! Dus, ben je op zoek naar meer leuke tips voor kinderactiviteiten? Kijk op de website van Kidsproof Amsterdam, volg Kidsproof Amsterdam op Facebook of kijk op de Kidsproof-websites van één van de andere steden