icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Ons bezoek aan KAF bij Hans & Grietje de Musical

9 december 2017
Onze kidsproof-reporters brachten een bezoek aan KAF waar ze Hans & Grietje de Musical bezochten. Lees snel wat er nog meer te beleven valt!
We beginnen de zaterdag met 2 rondspringende en enthousiaste kleuters. Vanmiddag mogen ze met mama mee naar het theater, naar Hans & Grietje de musical. Ze zijn druk in de weer met wat ze aan gaan doen, want ze mogen verkleed! Het wordt de jurk van Ariel en een pak met pietenmuts, want dat kan ook wel als prins.

We rijden met z’n 3en naar de stad en bedenken onderweg nog even hoe het sprookje ook alweer ging. Super leuk zo met m'n 2 oudste kids op stap. Als we de auto uitstappen vraagt Owen "is dat het theater, mama"? En ja hoor, daar zijn we. Voor wie al even niet geweest is: KAF heeft een flinke metamorfose ondergaan, fijne sfeer, mooie decoratie (geen lange witte muren meer) en aangename akoestiek. Bij binnenkomst is het een gezellig boel en we zien al veel mensen in de foyer nog even iets drinken voor de voorstelling. We zien veel mama's, opa en oma's en zelfs kinderfeestjes die de voorstelling gaan bezoeken. Leuk! Wij gaan alvast richting de zaal. Natuurlijk ieder met hun eigen kaartje in de hand, want hoe leuk is dat! We hangen (heel fijn gratis) onze jassen in de garderobe, brengen nog even een bezoekje aan het toilet en zien dan (o, spannend) de eerste figuren uit de musical al lopen. Zou dat Hans zijn? En wie is die mevrouw met die grote jurk eigenlijk? We komen langzaamaan in het sprookje. Een aantal acteurs lopen rond in de foyer en gaan in gesprek met het publiek. Fijn, want ze vinden het best een beetje spannend. En hoe leuk dat er veel kinderen verkleed rondlopen. Ze krijgen veel complimenten en lopen trots door naar de zaal.
Hans & Grietje speelt in de grote zaal. We worden netjes de juiste kant op gewezen, want we moeten aan de achterkant naar binnen. Lynn helpt met het zoeken van de juiste rij, wat een fijne stoelen. Er zijn genoeg stoelverhogers beschikbaar, dus Lynn & Owen kijken mooi over de volwassenen heen.
Langzaam stroomt de zaal vol, een aantal acteurs zeggen ons voor het doek gedag, de lichten gaan uit en wij zitten gespannen in onze stoel. Het verhaal begint. Van Hoorne Entertainment heeft een eigen draai gegeven aan het voor ons allemaal bekende verhaal. De heks is niets om bang voor te zijn, het komische duo Titus & Fien zorgt eerder voor veel humor in de zaal. Er wordt heel wat gelachen om mij heen. 'Leuk he mama', zegt Lynn, 'echt heel leuk he'! Volgens mij valt het in de smaak. Owen kruipt halverwege de voorstelling toch even bij me op schoot, stiekem best spannend met zo veel mensen tegelijk in zo'n grote zaal naar een theatervoorstelling kijken. Voor we het weten zijn de houthakker, het snoephuisje, Hans in de kooi en de hereniging met hun papa alweer voorbij! We zwaaien de acteurs gedag en verlaten de zaal. In de foyer kunnen we op de foto met de hoofdrolspelers en we kunnen nog even meedansen bij de sprookjes-after-party. Super leuke afsluiting van de middag!Daarna zoeken we nog even een plekje om wat te drinken en kletsen we nog even na over wat nou het leukste en grappigste was. De kindjes hebben genoten! En ik ook, ik heb zelf stiekem vooral zitten kijken naar hun aandachtige blikken en verwondering. Fijn om even 1,5 uur met ze in een sprookjeswereld te zijn. Wat theater al niet met je kan doen.

Waarom een bezoekje aan KAF de moeite waard is?
•    Je kunt het fijn combineren met een bezoekje aan de stad of een andere activiteit in KAF
•    Parkeren is lekker makkelijk voor de deur
•    Gezellige foyer
•    Gratis garderobe
•    Leuke, afwisselende programmering

Ons volgende bezoekje aan KAF staat al gepland. De komende maanden zijn er genoeg mooie en leuke voorstellingen om uit te kiezen. Wat dacht je van ‘de waanzinnige boomhut met 13 verdiepingen’ (ja van het boek), Dummie de Mummie en Dirk Scheele! En er is bijna altijd wel iets leuks te doen na afloop. Wie weet komen we je daar tegen! En we zagen dat er de komende maanden nog veel meer leuks op de planning staat, zoals LEGO in KAF Expo. Veel plezier!
Kijk snel in de agenda van KAF voor het hele programma of in onze uitagenda voor nog meer toffe uitstapjes!