5 tips voor een geweldig shopping uitje in Batavia Stad

26 augustus 2021

In de outlet mall Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad kun je mooie kortingen en leuke deals scoren voor kinderkleding en kinderschoenen. Met deze tips van Kidsproof-collega Annemarie haal je het beste (lees: de meeste korting) uit je shoppingtrip!

Vrolijke Converse gympen bij Batavia stad

De leukste merken en kinderkledingwinkels in Batavia Stad

Laten we beginnen met de outletstores voor kinderen die er zijn in Bataviastad. Je kunt ze indelen in vier soorten. Als eerste de echte kinderwinkels: Vingino, Retour, Tumble ’n Dry, Quapi en NIK & NIK hebben elk hun eigen kinderwinkel in Lelystad.

Tumble

Kleurrijke collectie bij Tumble 'n Dry

Bij de populaire sport- & schoenmerken Nike, Adidas, Puma, New Balance, Converse, Skechers en Under Armour vind je leuke gympen en sneakers voor kids én fijne sportkleding. Dan zijn er natuurlijk de grote merkenstores met een kindercollectie: Levi’s, Polo Ralph Lauren, America Today, Scotch & Soda, Ballin’ Kids en Tommy Hilfiger. Tenslotte zijn er nog twee leuke fanstores: de Ajax-winkel en de Max Verstappen winkel.

Dit zijn de 5 tips van Annemarie voor je ultieme bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet (of een andere outletmall).

Converse
Wat een schattige schoenen van Converse!

Hoe haal je het maximale uit je shopping trip naar de outletmall?

  1. Ga vroeg in de ochtend

Dit is echt de allerbelangrijkste ‘how to survive an outletmall’-tip! Kies een rustig tijdstip. Ga bij voorkeur ’s morgens vroeg naar Outletmall Batavia Stad. Wij gaan altijd om 9 uur ’s morgens op zaterdag. Tot 12 uur is het dan goed te doen, daarna wordt het snel druk. ’s Middags lopen de rijen en wachttijden in de winkels op, dus dat vermijd ik altijd.

Bataviastad
Bataviastad als het nog rustig is

  1. Plan de volgorde van je winkels

Nike, Ralph Lauren, de Max Verstappen winkel, Tommy Hilfiger, de Ajax store… allemaal héle populaire outletwinkels. Je herkent ze aan de hekken voor de deur ;) Bezoek deze winkels als eerste en ga daarna naar de andere winkels op je lijstje. Download van te voren op de website de plattegrond en check welke winkel waar zit, zodat je doelgericht kunt winkelen.

Max Verstappen
In de rij voor de winkel van Max Verstappen

Zo scoor je de beste kortingen op kinderkleding en kinderschoenen in Batavia Stad

  1. Meld je aan voor de nieuwsbrief

Voorbereiding is het halve werk. Meld je gelijk even aan voor de nieuwsbrief van Batavia Stad Fashion Outlet. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste kortingsacties. De ‘Back to school’ nieuwsbrief staat bijvoorbeeld vol met extra kortingen op nieuwe collectie.

  1. Word Fashion Club Member

Verdiep je in de memberships. Bij Bataviastad spaar je als Fashion Club Member  bij elke aankoop in één van de outletwinkels 5% van het aankoopbedrag. Je gespaarde tegoed kun je gelijk inzetten om tot maximaal 25% korting op je volgende aankopen te krijgen. Je kunt je online aanmelden op www.bataviastad.nl of de kaart ophalen bij het Information Centre of één van de deelnemende winkels.

  1. Scoor extra korting in de uitverkoopmaanden

In de outletwinkels bieden ze je het hele jaar de outletprijzen aan, maar de allerbeste kortingen krijg je in de sale. In juli/augustus en in januari scoor je in de uitverkoop extra toffe kortingen op de leukste kindermerken!

Kinderen mee of niet? Mmmmm, eerlijk is eerlijk, ik doe mijn kinderen geen plezier met winkelen. Als ze het zat zijn, dan zijn ze het ook écht zat. Alleen bij het outletshoppen vind ik het wel handig als ze meegaan, zodat ze kunnen passen. Dus maak ik een lijstje met de winkels die ik wil bezoeken en dat lijstje werk ik van boven naar beneden af. Tussendoor stoppen we dan natuurlijk even bij Pofferdikkie, de vrolijke poffertjesbus die er staat.

Poffertjes
Pofferdikkie in Bataviastad

TIP: als leuk tussendoortje, als je al een aantal winkels hebt bezocht en de kids verschillende broeken hebben gepast, is de Speeltuin in Bataviastad een aanrader! Hier kunnen de kinderen even lekker klimmen en klauteren, of roetsjen van de glijbaan. 

Voor een lekkere kop koffie en wat lekkers erbij, ga ik het liefste naar de Chocolate Company Café, die zit een beetje verstopt, op een rustig plekje en is van binnen ook écht gezellig.

Chocolate
Chocolate Company Café Lelystad

Een kindvriendelijk restaurantje in de buurt vind je bij Next. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen in de afgesloten 40 vierkante meter tellende speelruimte. 

Veel shopplezier!

Annemarie

TIP: Zoek jij nog een leuke vereniging voor sport, muziek of toneel na de zomervakantie? Neem een kijkje op onze Clubjes-pagina!

Naar de website