De favorieten van... Jannigje

1 mei 2014

In 'De favorieten van...' vertelt een ouder over zijn of haar favoriete plekjes in Almere.

Jannigje is moeder van een dochter van drie en een zoontje van 4.

Haar favoriete adresjes zijn héél Kidsproof en bovendien veelal lekker buiten!

De favorieten van… Jannigje Commissaris!

Jannigje werkt als medewerker marketing en communicatie bij Almere City Marketing (ACM). Daar is ze verantwoordelijk voor onder andere de wekelijkse Uitpagina in de Almere Vandaag en de nieuwsbrief, website, twitter en facebookpagina van VVV Almere.

Jannigje: “Ik woon nu vijf jaar in Almere Buiten, met mijn vriend, dochter van bijna 3 en zoontje van 4. We zijn hier komen wonen omdat we gek zijn op de natuur en behoefte hadden aan ruimte om ons heen. In Almere Buiten vind je dat.

Het is er groen, er zijn veel speeltuintjes in de wijk en met mijn zoontje kan ik, door de vele vrij liggende fietspaden al veilig door de wijk fietsen. Almere is dan wel een ‘bedachte stad’, maar er is wel heel goed over nagedacht!”

Op de website van VVV Almere vind je veel tips om er op uit te gaan, wij zijn benieuwd naar de favoriete plekjes van Jannigje!

1. “Dit jaar hebben wij de verjaardag van mijn zoontje gevierd in het Zuiderzeespeelbos op de Kemphaan. Dit is één van de grootste speelbossen van Nederland van Staatsbosbeheer. We hebben zelf picknickmanden meegenomen en terwijl de volwassenen aan de grote houten tafel en op het gras zaten, hebben de kinderen zich uren vermaakt. Vooral het waterdeel was geweldig voor ze. Mijn zoontje vindt de houten loopbrug naar het eilandje het allerleukst! Eén tip: neem droge kleren mee…”

2. “Vanuit ons huis zijn wij zo bij het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Mijn zoontje noemt het gebouw ‘de boot’. Vanuit het centrum kijk je uit over de plassen. Op de eerste verdieping zijn er verrekijkers waarmee je de paarden, heckrunderen en vogels kunt ‘spotten’. In het weekend loopt er vaak een boswachter rond die je veel kan vertellen. Op de begane grond is een gezellig café met een klein kindertafeltje met wat speelgoed. Om het natuurbelevingcentrum heen zijn verschillende korte wandelroutes, die je prima met kinderen kunt lopen.”

3. “Mijn vriend en ik zijn allebei gek op paarden, dus het is niet verwonderlijk dat onze kinderen dat ook zijn. Bij het Almeersch Hippisch Centrum is er een speciale ‘guppenclub’; op vrijdagmiddag leren kinderen vanaf 4 jaar daar spelenderwijs met een pony omgaan!”

4. “Met mijn dochtertje van bijna 3 ga ik op woensdagochtend graag naar de bibliotheek. Daar is van 10.30 tot 11.00 uur gratis peutervoorlezen. Dat vindt ze fantastisch! In de bibliotheek in Almere Stad is dit op donderdagochtend en in Almere Haven op vrijdagochtend. Echt een aanrader voor een regenachtig dagje.”

In ‘De favorieten van…’ laten we iedere keer een Almeerder aan het woord over zijn of haar favoriete adressen & plekjes in Almere.