De favorieten van... Nik Smit

1 december 2013
Nik Smit is de nieuwe directeur van Almere City Marketing (ACM), de organisatie die de marketing van de stad Almere coördineert.

Hij woont in Almere-Haven en is vader van een dochter van 10 jaar. Voor ons onthult hij zijn favoriete activiteiten in Almere!

Nik: “Almere-Haven geeft je nog dat dorpsgevoel. Je ziet dat veel mensen die hier zijn opgegroeid ook weer terugkomen om hier te wonen. Er is veel ruimte, veel groen, kinderen kunnen eindeloos buiten spelen en hutten bouwen.

’s Zomers ben je zo op het strandje, ’s winters zijn er volop mogelijkheden om te sleeën en te schaatsen. Door de vele fietspaden is het hier bovendien heel veilig om te fietsen. Ik fiets vaak met mijn dochter mee naar school en dan door naar mijn werk.”

Nik en zijn team zijn verantwoordelijk voor de slogan ‘Het kan in Almere’ en de campagne ‘Ontdek het Geheim van Almere’.  Wij zijn benieuwd naar zijn favoriete activiteiten!

1. Varen op de Noorderplassen 

“Ik ben gek op het water. Afgelopen zomer hebben wij bij Boei2 aan de Noorderplassen een voordeelpas gekocht, hiermee kun je de hele zomer gebruik maken van een zeilboot. Ideaal! Bij mooi weer gingen we gelijk het water op. Vaak met vriend(innet)jes en buurkinderen. Wij varen dan naar één van de eilandjes met namen als Schateiland, Zeeroverseiland en Pirateneiland. Lekker picknicken, beetje zwemmen. En op een mooie dag eindigen we vaak bij restaurant Boathouse. Daar drinken wij een wijntje, terwijl de kinderen nog even op het strand spelen.”

2. Kanoroute door Almere 

“Lang niet iedereen weet dat Almere ook een prachtige kanoroute heeft, die je helemaal door de stad leidt. Je huurt een kano bij Boei2 of bij Bever.

Onderweg kun je overal aanmeren. Bijvoorbeeld bij het Beatrixpark, waar je bij de GateWay Diner in originele Amerikaanse jaren 50 stijl leuk met kinderen kan eten (bagels, muffins, burgers).

Ook bij Haddock Watersport kun je aanleggen en in het eetcafé of op het terras lekker ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Daar tegenover loop je over het eiland zo tussen de koeien door!”

3. Schaatsen op het weerwater

“Op het Weerwater, aan de kant van Haddock, kun je ’s winters als het flink heeft gevroren ook fantastisch schaatsen. Vorige keer werd er zelfs een ijsbaan geveegd op het ijs. En als je dan helemaal koud bent geworden, zijn Haddock of Lido leuke locaties om lekker wat warms drinken!’’


In ‘De favorieten van…’ laten we iedere keer een Almeerder aan het woord over zijn of haar favoriete adressen & plekjes in Almere. Nik geeft het stokje door aan zijn collega Liesbeth Hollander, bij ACM is zij onder andere verantwoordelijk voor de marketing communicatie rondom ondernemen en evenementen in het centrum.