De favorieten van.... Susanne van De Kindermarkt

27 oktober 2014
Susanne is de organisator van Dé Kindermarkt, een maandelijkse markt met nieuwe en tweedehandse kinderproducten. Lees hier haar favoriete kinderactiviteiten in Almere... lees meer....

Susanne is de organisator van Dé Kindermarkt, een maandelijkse markt met nieuwe en tweedehandse kinderproducten. In deze blog vertel zij over haar favoriete kinderactiviteiten in Almere!

Susanne: Als moeder van 2 kleine kindjes: Lynn van 1,5 jaar en Owen van 3 maanden begin ik Almere op een andere manier te leren kennen. Ik vind het leuk om met mijn kinderen op pad te gaan en probeer dan ook de leuke plekjes te ontdekken. Wij wonen in Noorplassen-West. Een fijne wijk, waar we aan de ene kant van de straat zo het bos in lopen en waar we aan de andere kant van de straat het water op kunnen met de slee of een bootje. En we kunnen met de bakfiets heerlijk de plas rondfietsen.
De Intratuin is voor ons op loopafstand. Het is altijd leuk om daar naartoe te gaan om te kijken bij de vissen, konijnen & vogels. In de winterperiode hebben ze een heel mooi bewegend winterlandschap gemaakt. Geen pretpark nodig, ze kijken hun ogen uit!

Natuurlijk ben ik met mooi weer met mijn kindjes te vinden bij Stadslandgoed De Kemphaan. Er is genoeg te doen, zoals Picknicken, de kinderboerderij & Stichting Aap. Mijn dochtertje vindt het ook super leuk om door de jungle-tuin van de Landschapswinkel & de koeienstallen van de stadsboerderij te wandelen en van alles te ontdekken.
Met regenachtig weer vind ik het leuk om een bezoekje te brengen aan de Nieuwe bibliotheek en lekker te struinen tussen de boekjes. Lynn is gek op boekjes en er wordt dan ook veel voorgelezen.
Ik kom zelf graag bij Taarten van Suus, voor al mijn bakspullen. Ik kijk er naar uit om over een paar jaar daar samen met mijn kinderen spulletjes uit te zoeken om hun eigen koekjes en cakejes te bakken.
Ik heb veel voor het jeugd- en jongerentheater gewerkt, ik ga dan ook graag met mijn kinderen naar het theater als ze groot genoeg zijn voor bijvoorbeeld de voorstellingen van de BonteHond. Een paar weken terug ben ik al met Lynn naar Festival 2 Turven Hoog geweest en dat vond ze geweldig. Ze heeft ademloos genoten van 2 voorstellingen.

Voor mijn kinderen koop ik natuurlijk veel kleding op Dé Kindermarkt, maar als ik iets speciaals zoek dan ga ik het liefste naar Zara. Daar kan ik eigenlijk altijd wel slagen.
Als ik met de kindjes in de stad ben, dan gaan we graag lunchen bij Bagels & Beans. De sfeer is heel relaxed en ze hebben genoeg leuke bagels en sapjes voor de kindjes.

Om ook wat ‘quality-time’ met ze alleen door te brengen ga ik met Lynn 1x per week naar muziek op schoot van Elfje Twaalfje. Lekker zingen, klappen en dansen. Als Lynn iets groter is wil ik graag met haar naar de danslesjes bij de Mix. Want zodra de muziek aangaat begint Lynn namelijk te dansen.
Samen met Owen ben ik afgelopen zaterdag begonnen met de lessen van Baby Sensory. Een hele leuke cursus om samen met je baby t/m 15 maanden te doen. Een uurtje samen bezig zijn, maar ook om thuis weer mee verder te gaan.

Verder ga ik regelmatig naar baby- en dreumeszwemmen in het zwembad van Almere Stad. Gezellig samen met andere kindjes zingen en bewegen in het water.

Groetjes
Susanne
Dé Kindermarkt

De Kindermarkt is een maandelijkse markt met tweedehands en nieuwe producten van particulieren en webshops. De eerstvolgende editie is op 15 december in de @rchipel in Almere Buiten.