De favorieten van.... Tanja Jess!

25 april 2014
De favorieten van..... Tanja Jess !
Lekker de ruimte!

We wonen nu al een jaartje of vijf met veel plezier in Almere. Vooral voor de kids is het hier heerlijk. Er is heel veel ruimte, groen, er zijn veel natuurgebieden, bossen en strandjes. Bovendien is er een ruime keuze aan scholen en kinderopvang waardoor het extra aantrekkelijk is voor gezinnen om hun stekje in Almere te zoeken. Er is dus ook genoeg voor de kinderen te doen. Zo vindt mijn oudste (van 10) het heerlijk om lekker te gaan klimmen in het klimbos van funforest.nl. Dat ligt naast het stadslandgoed De Kemphaan, waar we ook regelmatig zijn. Allereerst op zaterdag ochtend voor de biologische markt, waar ik lekkere biologische groentes en vlees haal voor de kids, maar ook om naar de aapjes van Stichting AAP te gaan kijken die daar gevestigd is of de andere boerderijdieren die je daar tegenkomt. Ook kun je lekker ravotten in de speeltuin, het speelbos of het doolhof van de stadsboerderij. Mijn jongens hebben normaal gesproken een hekel aan shoppen maar als we naar de landgoedwinkel gaan, hebben zij het helemaal naar hun zin. Die bestaat namelijk naast het winkelgedeelte ook uit kassen en tuinen, waar allemaal spannende reptielen, vogels en vissen te zien zijn. Als de kids honger hebben, kunnen ze zich in het pannenkoekenhuis Dubbel-Op op het landgoed te buiten gaan aan onbeperkt pannenkoeken eten. Het meest favoriete pannenkoekenhuis van de kids is echter de Pannenkoekenboot in Almere Haven. Die is gevestigd op een heus piratenschip en de kids kunnen er heerlijk spelen!

Verder is de Nieuwe Bibliotheek natuurlijk de grote trots van Almere en daar is het ook een feest voor de kids. Allereerst een enorme keuze aan boeken, dvd’s, cd-roms en games. Maar je kunt er ook gezellig lunchen en er is een theater waar regelmatig leuke voorstellingen voor kinderen gespeeld worden. Natuurlijk kun je voor kindervoorstellingen ook terecht in de prachtige Schouwburg van Almere. Een hyper modern gebouw, ontworpen door Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van het Japanse architectenbureau SANAA (op zich al een bezichtiging waard).

Als het een beetje lekker weer is, zijn we regelmatig te vinden in de grote speeltuin, De Speelhaven aan de Schoolstraat in Almere Haven (entree is gratis) en in de zomer op het strandje in Haven bij de nieuwe strandbrasserie De Jutter of op het Almeerderstrand bij strandrestaurant Poort Dok. Los van het strand en het water kun je daar ook genieten van de gezellige lounge zitjes en een prima keuken. Beiden hebben trouwens ook een kindermenu.

Is het wat minder goed weer, en dat komt in Nederland helaas regelmatig voor, dan hoeven de kinderen zich in Almere gelukkig ook niet te vervelen. In Haven heb je Ballorig, een indoor speeltuin (met buitengedeelte), waar je tegenwoordig ook kunt Lasergamen. In Almere Buiten zit Kids Playground, heel ruim opgezet met Wi-Fi voor de ouders. Of je pakt gezellig een filmpje bij Utopolis, een gigantische bioscoop in het centrum van Almere-Stad.

Ons favoriete uitje was eigenlijk de fietstocht naar de veerboot in Almere Haven, waarmee we de overtocht maakten naar Huizen en via de bossen naar speelpark Oud Valkeveen in Naarden fietsten. Helaas maakt de veerboot Van Almere Veertje deze overtocht niet meer. Gelukkig kun je met Almere Veertje nog wel hele leuke rondvaarten maken door Almere en kunnen de kids er zelfs een Kapiteinsdiploma halen!

Kortom, er is voor kinderen meer dan genoeg te doen in Almere (en gelukkig wordt er dan ook altijd een beetje aan de ouders gedacht :))! En als je het nou echt niet meer weet, of je wilt gewoon op de hoogte gehouden worden van alle leuke activiteiten, raadpleeg je gewoon de website van Kidsproof.nl/Almere!

Veel plezier!
Groetjes,
Tanja Jess


foto: William Rutten