Lelystad - de plek waar ooit water was!

19 november 2019
De hoofdstad van Flevoland is groen en vol met water! Wanneer ga jij naar Lelystad?
Hoofdstad Lelystad
Lelystad is de hoofdstad van onze provincie en staat bekend om haar waterrijke en groene omgeving. Jasmijn Janssen van City Marketing Lelystad schreef deze blog over haar stad. 
"Lelystad, de hoofdstad van Provincie Flevoland, het stedelijk gebied dat voorheen water was. Dit is de plek waar de inpoldering van Oostelijk Flevoland is begonnen. In 1967 arriveerden de eerste bewoners. Het leven van de pioniers op het Werkeiland was avontuurlijk en uniek. De bewoners beschikten over een kantine, school, kerkgebouw, postkantoor en provisorisch zwembad. In 50 jaar tijd is Lelystad uitgegroeid tot een stad waar prettig wonen, recreëren en bovenal ruimte centraal staat. Ruimte voor inspanning en ontspanning, en ruimte om te genieten van de natuur. Waar kan dat beter dan in Lelystad, de stad die vrijheid, groen en water ademt. Lelystad geeft lucht! In Lelystad breng je de dag door aan het water of in een groene omgeving. Ook voor kinderen zijn allerlei dingen te doen, geen redenen om je te vervelen.

Kom naar Aviodrome waar de kinderen meer dan 100 vliegtuigen kunnen bekijken en zich uitleven in een van de kinderattracties. Het museum Batavialand verrast je met maritieme tentoonstellingen, presentaties en doe-dingen voor de jongste bezoekers. Batavialand biedt het hele gezin een leuk en leerzaam dagje uit.

Klimmen en klauteren op vele toestellen en attributen in Ballorig, volop zwemplezier bij Sportbedrijf Lelystad of kom naar het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland genaamd "Het Belevenissenbos’’.