icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

DOE MEE met de Dopper challenge!

Een machine die al het afval uit de rivier kan zuigen! Vaak komen kinderen met hele slimme ideeën om klimaatproblemen op te lossen.

Dopper - die we kennen van de gekleurde herbruikbare flessen – roept daarom kinderen op om oplossingen te bedenken voor de plastic soep in de oceaan. Gewoon vanuit huis! Lees hier hoe je mee kunt doen met de DOPPER CHANGEMAKER CHALLENGE JUNIOR.

Hoe red jij de oceaan van plastic?

Elk jaar belanden er miljarden kilo’s plastic in de oceanen. Poeh, dat is veel hè. Hoe krijgen we al het plastic afval weer uit de zee? Daar zijn een heleboel goede slimme ideeën voor nodig. Barst jouw kind van de creatieve hersenspinsels én zijn zij klaar voor een uitdaging? Kinderen kunnen zich nu inschrijven voor de Dopper Changemaker Challenge Junior en hun gouden idee opsturen! Alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen meedoen.
Over de Dopper Changemaker Challenge Junior

Kinderen zitten vól goede ideeën! Vorig jaar dachten Daniël en Jaron ( groep 7): ‘Waarom maken we niet gewoon een machine die al het plastic uit de rivieren haalt?’ Ze noemden het De Machini Zuiger. Want al het plastic dat in rivieren terecht komt, stroomt uiteindelijk naar de zee. Hoe leuk als je dan later in het nieuws ziet wat de nieuwste uitvinding van The Ocean Cleanup is. Een machine die het afval uit de rivier opzuigt!

Met het speciale educatieve online programma van Dopper leren kinderen tijdens deze challenge meer over de plastic soep. Ze gaan aan de slag met creatief denken, ontwerpen, schetsen, presenteren, bouwen en realiseren.

Hoe kun je meedoen?

Doet jouw kind nog niet via school mee aan de Dopper Changemaker Challenge Junior? Ze kunnen vanaf nu ook online en zelfstandig aan de slag. Dat mag alleen óf met een groepje van maximaal drie kinderen. Alle ideeën kunnen worden ingestuurd t/m 28 juni 2020. In Nederland bestaat de jury uit o.a. bekende vlogger Rutger Vink, Thijs Bosker (Universitair hoofddocent Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Leiden) en Dopper's CEO Virginia Yanquilevich.Aanmelden voor de Dopper Changemaker Challenge Junior kan hier!

1. Vul hier je gegevens in!
2. Geef als ouder/ verzorger toestemming via het opgegeven e-mailadres.
3. Log in met je eigen gekozen wachtwoord.
4. Doe nu mee met de Dopper Changemaker Challenge Junior!
5. Stuur je schets in. Klaar is kees!
6. Laat je vrienden, vriendinnen en klasgenoten weten dat je meedoet en daag ze ook uit!

Misschien heeft jouw zoon of dochter wel het winnende idee! Dus doe mee; Inschrijven kan hier.

Laat je inspireren door onderstaand filmpje van de winnaars van vorig jaar:
Naar de website