Kidsproof blogTerug

Drift Karten en meer…een feestje om nooit te vergeten!

1 juni

Mijn zoon wilde een stoer en actief kinderfeestje voor hem en zijn vriendjes. Hij stond ook te juichen toen we hem vertelden dat hij als Kidsproof-reporter het kinderfeestje Drift Karten bij Flevonice mocht uitproberen. Dus op een zonnige dag na zijn verjaardag ging hij met 7 stuiterende reporters op pad!

Drift Karten Flevonice
Van te voren hadden we de ouders van zijn vriendjes ingelicht waar we naar toe gingen, welk programma we gingen doen en dat de kids vooral hun speelkleren aan moesten trekken en een zwembroek mee moesten nemen.

Bij aankomst kregen de kids een korte rondleiding over het terrein en werd er verteld wat het programma van die middag was.Ze startten met het Drift Karten. Van te voren werd uitleg gegeven hoe de (elektrische) kart werkt, dat je minimaal 1.40m moet zijn en dat je verplicht een helm én nekbeschermer moet dragen. De jongens stonden te trappelen om een rondje te ‘scheuren’. Toen iedereen in een kart zat gingen ze los.

Ze mochten 2 x een ‘heat’ van 7 minuten rijden. Een extra moeilijkheid van het Drift Karten is het driften zelf en dit zorgde voor komische situaties. Als echte mini Max Verstappens scheurden ze fanatiek over de baan! Op het scherm werd bijgehouden wie de snelste ronde tijd reed. Het feestje begon al goed!

 

Na het karten werd er limonade gedronken en kleedden ze zich om voor de Mini Obstacle Mud Run. Een super modderig parcours van 600 meter. In hun zwembroek tijgerden ze in de modder, beklommen ze bandenstapels en werd er gebalanceerd over touwbruggen. Dit was vooral héél vies worden en veel lachen!

 

Na de run kon je je afspoelen, werd er een zwemvest aangetrokken en stonden ze te trappelen om naar de volgende activiteit te gaan. De Waterstormbaan! Een opblaas parcours in het water. Klimmen, roetsjen, glijden en plonzen in het water. Kortom: heel veel waterplezier! Ook als ouder kreeg je ontzettend veel zin om mee te doen….. Bij de Waterstormbaan is er constante toezicht van een badmeester en kinderen moeten minimaal in het bezit zijn van een A-zwemdiploma én een zwemvest is verplicht. Wel zo veilig.Na ruim een uur in het water te hebben gespetterd gingen ze zich klaarmaken voor het Footgolf. Net zoals het gewone golfen een negen hole parcours, met als doel in zo min mogelijk trappen de voetbal in de hole krijgen. Er werden 2 teams gemaakt en de jongens schopten de bal als een echte voetbalpro fanatiek naar voren. Het parcours heeft een aantal obstakels die je probeert te vermijden (water, hek, doel, bocht, geen eindzicht, etc). Het team van de jarige won uiteindelijk met 3 punten minder.

 

Aan het einde van de middag werd er nog gegeten en gedronken en was er nog tijd over om in het Funpark te spelen. Tijdens het eten werd er besproken wat nou het leukste was van deze middag. De meningen waren verdeeld. De één vond het karten erg tof, de ander de Mudrun of de waterstormbaan. Ze waren het unaniem eens dat dit ‘het beste feestje ever’ was en wanneer ze nog een keertje mochten gaan? Wie weet gaan we de volgende keer voor een van de andere toffe kinderfeestjes!

10 minuten nadat we van het parkeerterrein wegreden was het opvallend stil in de auto. Moe maar voldaan leverden we de kids weer thuis af.