Gezocht mensen met PIT

21 juni 2019
Er zijn vele vormen van Pleegzorg. Pleegzorg in de thuissituatie is daar één van. Lees meer over PIT steunouders in deze blog!
“Wie kan mijn moeder helpen, zodat ik thuis kan blijven wonen.”
Deze vraag van de 10 - jarige Kim uit Dronten was voor Vitree aanleiding om een andere vorm van pleegzorg te ontwikkelen: Niet het kind gaat uit huis, maar de hulp komt het huis in. Doel: Zorgen dat kinderen thuis kunnen blijven wonen en hun ouders ondertussen met hulp de problemen kunnen oplossen.

Vangnetje - Als er in een gezin een crisissituatie is waarbij zelfs een uithuisplaatsing dreigt, zoekt Vitree pleegouders in de buurt, die bereid zijn om als steunouders naast het gezin te staan. Het kind blijft dan thuis wonen maar de PIT ouders vormen een belangrijk vangnet voor het kind. Als het wel nodig is kan het kind even bij het PIT gezin worden opgevangen, zolang het nodig is, zodat thuis bij de ouders de nodige hulp kan worden ingezet om weer verder te kunnen. Kinderen kunnen op die manier op hun eigen school blijven en in hun eigen buurt afspreken met vriendjes en vriendinnetjes.

PIT steunouders worden speciaal opgeleid om deze vorm van ondersteuning te bieden.

PIT staat voor: Persoonlijke Interactieve Thuisondersteuning
Of gewoon: Pleegzorg In de Thuissituatie

Ben jij iemand met PIT? Kom eens langs bij één van de informatieavonden. Maak kennis met Vitree, de vormen van pleegzorg en leer meer van ervaringen van andere pleegouders!