Hemelvaart en Pinksteren 2019

13 mei 2019
Wat heerlijk dat we weer zoveel vrije dagen hebben! Je kunt er voor kiezen om lekker rustig aan te doen en een pyamadag te houden en lekker te luieren. Heerlijk een dagje relaxen en even helemaal bijkomen.  Super chill natuurlijk, maar wat ook super tof is is dat je juist nu extra tijd hebt om toffe activiteiten te gaan doen en de wereld in het groot te gaan ontdekken. Wij hebben uiteraard weer super leuke tips voor je wat je allemaal kunt gaan doen op deze extra vrije dagen!
Een zeer traditionele activiteit met Hemelvaart is Dauwtrappen!
Hoe tof is het dat je dat nu kunt gaan doen bij Staatsbosbeheer in Lelystad. Wandel samen met een gids van Staatsbosbeheer door de Oostvaardersplassen en zie hoe de natuur in al zijn schoonheid ontwaakt. De wandeling is al om 09.00 uur!
Je kunt ook nog vroeger je bed uit en mee doen aan de wandeling in Natuurpark Lelystad, daar start de wandeling al om 05.45 als de zon opkomt. 's Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist. Het prille groen kleurt de bomen en de geur van de bodem prikkelt in de neusgaten. Geniet van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden.



In de Nieuwe Bibliotheek kun je met je peuter naar de speciale peuterbios. Het licht staat gedimd aan en het geluid is wat terug geschroefd in volume. Dat wordt genieten!

Ontdek wat voor onderhoud er gedaan wordt aan de Batavia tijdens het AmbachtenWeekend. Het onderhoud van de reconstructie van de Batavia is een uitdagende klus!
Kijk en leer tijdens dit AmbachtenWeekend wat er allemaal aan onderhoud wordt gedaan!


In Flevoland zijn er eeen heleboel toffe activiteiten die je kunt ondernemen met Pinksteren!

Bij Staatsbosbeheer in Almeerderhout kunnen kinderen (2-6 jaar) luisteren naar kabouterverhalen en speuren naar kabouters op het kabouterpad.

In Almere Stad is er de Pinksterkermis op de Esplanada! Op de zondagen zijn er meet en greets van 15.00 tot 17.00 uur.

Outdoorpark SEC Almere organiseert een evenement vol outdoor activiteiten voor jong en oud. Het is het jaarlijks Pinksterevent waar je je de hele dag kunt vermaken! Het is echt een familie-uitje.



Of het nou toch een pyjamadag wordt of dat jullie vol voor de actie en avontuur gaan, geniet van de extra vrije dagen samen!