Herfstvakantie: speurtochten, festivals & musea

11 oktober 2022
Wij tellen af tot aan de herfstvakantie en zijn nog druk met het puzzelen op ons vakantieprogramma. Wat is er weer veel leuks te doen! Kijk je snel mee?
Speuren naar Sporen
Ga op 19 of 26 oktober op pad met de gids van Staatsbosbeheer en bekijk de natuur vanuit een andere hoek in de Oostvaardersplassen. De gids leert je van alles over paddenstoelen en andere sporen die je onderweg tegen komt!



Pumpkin Ride - Mountainbike
Kijk tijdens het mountainbiken bij Indoor Mountainbike goed om je heen, hoeveel pompoenen tel je? Je hebt twee uur de tijd om er zoveel mogelijk te vinden. Uitgeteld? Ga daarna heerlijk herfstig chocoladefonduen! 



Naar het theater bij Kunstlinie
Bij Kunstlinie in Almere zie je ook in de herfstvakantie de mooiste, vetste en leukste producties. Kom en ontdek het zelf. Wat dacht je van het Prentenboekjesfestival, Het Almeers Kinderboekenfeest of Queer Planet?



Herfst bij Outdoorpark SEC
Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in je vakantie! Outdoorpark SEC Almere heeft van 15 t/m 23 oktober een programma vol superleuke en afwisselende activiteiten. Kom ook en ga op avontuur!



Klimplezier bij Fun Forest
Bij klimbos Fun Forest in Almere beleef je een super avontuurlijk uitje! Drie uur lang lekker klimmen en klauteren in de bomen. Via touwen, ladders, bruggen, tokkelbanen en meer. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf!



Jumpen en minigolf
Op zoek naar een sportief, afwisselend en vooral leuk uitje voor het hele gezin? Kom dan naar Jumping Jack in Almere. Je vindt er een indoor trampolinehal voor uren springplezier en je kunt er glow in the dark golfen. Een super toffe aanrader!



Herfst bij StrandLAB
Tijdens de herfstvakantie organiseert Stad & Natuur weer toffe activiteiten op het Almeerderstrand. Kom op 15 oktober naar 'Beleef het Strand', 19 oktober vliegers maken en 22 oktober Beestjes zoeken en waterproefjes doen!



16x de leukste musea!
Altijd leuk, een bezoekje aan het museum met de familie. Wij hebben de 16 leukste musea voor kinderen voor je verzameld. Genoeg inspiratie voor de regenachtige herfstdagen of een gezellig uitje met het hele gezin tijdens de herfstvakantie!



Jeugdfestival
KROOST Corrosia Theater, Expo & Film organiseert KROOST: de leukste kinderkunstvakantie in Almere! Van 18 t/m 21 oktober geniet je van workshops, voorstellingen, films en meer. Dus hup van je bank en hop naar Corrosia!




Spellenspektakel

Op 5 & 6 november staat Jaarbeurs Utrecht vol met honderden speeltafels met de nieuwste spellen. Kaartspellen, partyspellen, duospellen en natuurlijk supergave kinderspellen. Leuk uitje én handig als inspiratie voor de feestdagen.



Duurzaam speelgoed
Houten speelgoed, boeken, knuffels, loopfietsen & meer! Leuk en duurzaam speelgoed voor je kind vind je Bij Houtendiershop. De producten zijn 100% kindvriendelijk, veilig en bevatten geen schadelijke stoffen.



Herfst bij Hans & Grietje
Wat dacht je van de roofvogelshow? Of griezelen met het circus van Grimm en Gruwel? Ook super leuk: loop de toffe Broodkruimeltjesroute. Hans en Grietje Pannenkoekhuis en speelpark nodigt je uit deze herfstvakantie!



T.rex in Town!
Een tentoonstelling die inslaat als een meteoriet! Kom naar 'T. rex in Town' in Natuurmuseum Fryslân en voel je Klein Duimpje naast het indrukwekkende skelet van de Tyrannosaurus rex! Graaf zelf fossielen op en bezoek de vertelkar!



Wat een beestenboel!
Neem je hele familie in oktober mee naar de familiemaand in het Rijksmuseum: het is er een grote Beestenboel. Ga op pad met Pim & Pom, ontmoet Clara de Neushoorn en de onderkruipsels of doe een beestachtige leuke workshop!




Oudhollandse Kermis
Laat de kids in de herfstvakantie in het Enkhuizer Zuiderzeemuseum heerlijk zweven in de zweefmolen, hoog, hoger, hoogst op de luchtschommel of vrolijk rondjes draaien in de carrousel. En sluit af met een lekkere suikerspin!



Schimmels schoon?
Ontdek de bacteriën, gisten, schimmels, algen en andere microben in ARTIS-Micropia. Doe de body scan en leer over de microben die je helpen gezond te blijven. Op de schimmel route ontmoet je de schimmels die zelfs plastic eten!



Droom jij van een buitenaards avontuur?
Bezoek deze vakantie Space College bij Luchtvaartmuseum Aviodrome en leer alles over de ruimte(vaart). Een tof programma, samen met het Nationaal Ruimtevaart Museum en TU Delft.



Fijne vakantie!

Liefs, Susanne Naar de website