Kidsproof blogTerug

Stokje doorgeven; Het Belevenissenbos, De favoriete plek van burgemeester Ina Adema.

29 mei
Mijn favoriete ‘kidsproof’ plek in Lelystad is het Belevenissenbos. Daar valt letterlijk van alles te beleven voor jong én oud! Je kunt er urenlang wandelen, klimmen en klauteren over loopbruggen en uitdagende hindernissen, spelen in en boven het water en je kunt er zelfs overnachten.
Het Belevenissenbos is opgedeeld in verschillende thema’s, zo kun je tussen de paarden op safari in de Paardenvallei, slinger je in Woudstroom met het water van de smalle beek steeds dieper het dichte bos in en kun je heerlijk klimmen en klauteren in Stromenland. En wie lekker uit wil rusten of gewoon een dagje wil recreëren in een bos- en waterrijke omgeving zoekt een mooi plekje in het deel Meander. Op zomerse dagen een favoriet plekje van veel Lelystadse ouders en hun kinderen, die hier heerlijk in het ondiepe water kunnen spelen en spetteren. Er is genoeg plek om op je picknickkleed op het gras of op het zand, of aan een van de picknickbanken, te genieten van een mooie dag.Wat het Belevenissenbos extra interessant maakt is dat je er ook nog wat leert over de geschiedenis. Zo is vertelt het historische gemaal aan de rand van het bos het verhaal van de inpoldering van Flevoland. De werking van het gemaal is goed te zien. En kun je in de Paardenvallei, overwoekerd door bomen, struiken en gras, een heus ‘scheepskerkhof’ vinden.En voor wie één dag Belevenissenbos niet genoeg is (wil je echt alles beleven dan zal je sowieso vaker terug moeten komen) is het mogelijk om te overnachten in een van de drie Bushcamps. Je kunt er met je eigen tent kamperen en ervaren hoe het is om weer helemaal terug te gaan naar de stilte en de natuur. Er is geen elektra en een (kamp)vuurtje stoken mag. Natuurlijk wel onder strikte voorwaarden. En om er te mogen kamperen moet je van te voren reserveren.

Ik geef het stokje graag door aan dijkgraaf Hetty Klavers en ben benieuwd naar haar favoriete ‘kidsproof’ plek in de Noordoostpolder.

Fotostudio Wierd voor portretfoto burgemeester en Jasper Pluim voor foto’s Belevenissenbos (gemaakt tijdens de Kids Mudrun)