icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Het ‘Land van Lian’ 2.0 – De Speelwildernis

29 juli 2018
‘YES, YES, YES!’ – Dit is wat ik hoorde, toen ik aan mijn neefjes vertelde dat we weer met de Speelwildernis naar ‘Het Land van Lian’ gingen. Vorig jaar gingen we voor het eerst met Otto mee de huifkar in, om daar te spelen met de gekke Jip en om het land van Lian te ontdekken. Sindsdien willen Ramon en Dion bij elk evenement kijken of de huifkar er staat en bleven ze vragen wanneer we nog een keer mee konden met Otto en Jip.
land van lian 2.0
Deze zomer was het dan eindelijk zover! We trokken oude kleding aan en gingen met een tas vol snoepjes en water onderweg naar Almere Poort. Annemijn, een vriendinnetje van school, was ook zo benieuwd geworden naar dit spannende avontuur in het bos; dus namen we haar gezellig mee.Bij de huifkar aangekomen, zagen we Jip al in de verte en toen we eenmaal gingen rijden, waren de kindergezichtjes helemaal aan het stralen. Het verhaal was dit jaar iets anders dan het vorige jaar, maar het had nog wel dezelfde insteek. Het is namelijk veel leuker om buiten te spelen en de natuur te ontdekken, dan om de hele dag achter de Ipad te zitten suffen. Echt en mooie boodschap!Pieter de Pad was lekker gek en de kinderen waren aan het gruwelen toen hij met zijn blote voeten in de modder ging stampen. Hij nam de kids mee de natuur in en samen met Jip ontdekten zij allerlei spannende dingen in het bos. We mochten door allerlei struiken klimmen, zagen vossen hollen en molshopen; heel leerzaam!Het stuk bos waarin dit theaterstuk gespeeld wordt, is nu ook veel meer uitgebreid dan vorig jaar. Er zijn meer attributen gebruikt om bijvoorbeeld het huis van Lian te maken en de kinderen mochten ook echt erin en alles aanraken en verstoppen. Ze vonden het super! Ramon mocht deze keer Lian spelen en hij vond het echt onwijs leuk om te mogen acteren- vooral toen hij na afloop voorop de huifkar mocht zitten.

Samen gaan ze naar de geheime tuin die ze samen met Pieter en Jip mooi mogen maken. De echte natuur, merken de makers keer op keer, blijken de kinderen veel mooier te vinden dan de beelden van de natuur op de IPad....Aan het einde van de middag sprong Jip nog bij ons achterop de huifkar en vroeg aan de kinderen wat zij het leukste vonden van de middag en wat zij het minst leuk vonden. De terugkoppeling van vorig jaar hebben ze ook duidelijk meegenomen naar dit jaar en ook deze keer werd hier waarde aan gehecht. Super!Bij de parkeerplaats aangekomen, kun je drinken en wat lekkers kopen bij een kraampje. Het is dus verstandig om wat losgeld mee te nemen. Natuurlijk kan een rugzakje met eigen eten en drinken van thuis ook gewoon mee. Mijn neefjes roepen nu al om Het Land van Lian 3.0 !

Wil je meer weten over de voorstelling en/of kaarten reserveren? Hier hebben we alle info verzameld!
En helemaal leuk: er komt ook een speciale Nacht van Lian!
Nog te zien t/m 2 augustus 2018!

Ellen de Wit
TGND Media