Kidsproof blogTerug

Het land van Lian

28 juli
Wat was het een avontuur! Samen met haar twee neefjes van 5 en 6 jaar, ging Ellen op ontdekkingstocht in HET LAND VAN LIAN. Lees hieronder hoe ze het vonden!
Stiekem vonden ze het best even spannend, want wat ging er nou allemaal gebeuren? Wie waren die gekke mensen, met die vieze kleding aan en wat is dat voor een rare auto? Allemaal vragen die mijn neefjes aan mij stelden. Eenmaal in de huifkar, hadden ze de grootste lol; wat een hobbels en we gingen dwars door alle takken heen!

 

Er waren in totaal 5 kinderen in onze groep, welke allemaal rond dezelfde leeftijd zaten. Iedereen begon al gezellig met elkaar te kletsen en te spelen; zo leuk om te zien hoe makkelijk dat gaat bij kinderen. De leeftijd vanaf 5 jaar, is overigens echt perfect. Zelf merkte ik dat Dion (5jr) het nog best spannend vond soms, maar Ramon (6jr) voelde zich heel dapper en nam ook echt het voortouw. Bij het bos aangekomen, werd er aan de kinderen gevraagd, hoe wij de otters konden redden van aanrijdingen en ander gevaar. De kinderen mochten allemaal meedenken en ideeën verzinnen om alle otters in ‘’Het Land Van Lian’’ te beschermen. De gekste en meest creatieve ideeën kwamen naar boven. De kinderen kregen zelfs handschoentjes aan, zodat ze echte otterklauwen hadden. Het werd ook nog spannend, want we gingen zelfs met de tractor IN het bos! Er werd een boomstam aan de kant getild en daar gingen we hoor; met de tractor Het Land Van Lian in.  We werden dwars door het bos meegenomen naar een ‘geheime tuin’ en onderweg steeds een beetje voor de gek gehouden door Jip, de gekke boerendochter. De kinderen vonden Jip echt heel grappig en bleven vragen wanneer ze weer kwam; echt een succes dus! Met stokken maakten wij een grote oversteekbrug, we hebben kleine kikkertjes gezien en de tuin opgeknapt met bloemzaadjes. De kinderen waren helemaal uitgelaten, want hoe leuk is het om lekker in de natuur te spelen en te stampen in de modder! Het verhaal en de personages, spraken de kinderen wel echt goed aan. Iedereen deed leuk mee en ze zaten helemaal in het verhaal. Het wordt natuurlijk ook veel echter, omdat je ook echt in het bos loopt. Zeker een aanrader dus!  Nadat de tuin helemaal opgeknapt was, liepen we gezamenlijk terug naar de huifkar en was de tocht voorbij. De kinderen hebben genoten!  

Tip: Neem iets te drinken o.i.d. mee voor na de voorstelling; de kinderen rennen heel veel en hebben na 5 minuten al dorst. Oh en over drinken gesproken: Zorg ook dat je kinderen goed geplast hebben van tevoren, er is geen gebouw in de buurt waar dat even snel kan.  Mijn neefjes vonden het echt een geweldige dag en vonden dat het al veel te snel klaar was; ze wilden zelfs nog een keer! Ook leuk, omdat we bij een try out aanwezig waren kregen de kinderen ook een mooie poster aan het einde van de tocht; leuk als herinnering om aan terug te denken!  Wil je meer weten over het Land van Lian of kaartjes reserveren? Lees hier meer!
Bedankt Speelwildernis! Tot snel!  

Geschreven door: Ellen de Wit – TGND Media