Pret in het park - Natuurpark Lelystad

17 juli 2019
Er ligt een glorlieuze, vrije dag in het verschiet. “Mama, waar gaan we heen vandaag?” “Papa, gaan we iets leuk doen?” Natuurlijk wil je dat. En het is fijn wanneer jouw ouderhart verzadigd wordt door de volgende criteria: krijgt mijn kind voldoende buitenlucht? Is het leerzaam? Zijn er speelfaciliteiten? Kan ik er iets eten en drinken? Is er een toilet aanwezig? Natuurpark Lelystad biedt dit allemaal.
Laat mij jou even meenemen op een zomerse toer door het park, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten.

Je rijdt het park binnen, en parkeert jouw auto onder het groene bladerdek. Vervolgens loop je richting het Hajé restaurant en het bezoekerscentrum. Je hoort de ganzen gakkeren en de ooievaars klepperen. Kijk naar links, en je ziet een prachtige natuurspeeltuin. Hoever kunnen de kinderen springen? Zover als een kikker? Of juist als een konijn? Klim door en over de tunnels, vang de wind in je wangen op de kabelbaan, of klauter hoog in de piratenboot. Ouders doen toch ook mee?

Sla rechtsaf als je liever eerst ontspant in het fijne restaurant, wellicht op het buitenterras aan het water. Er is ook een speelhoekje voor de kleintjes. Ontdek ook het interactieve bezoekerscentrum, waar kinderen een beverdam kunnen bouwen, een quiz doen over wat verschillende dieren eten, en echte (lees: opgezette) wisenten, bevers, vogels en andere dieren van dichtbij kunnen bewonderen. Ook is er een bioscoopzaaltje, dat een beeld schetst van de wonderen van het Natuurpark en haar bewoners.

Elke dag kun je zien hoe de otters gevoerd worden. Zie je hoe Olivier de Otter met zijn scherpe tanden een hamburger uit elkaar trekt? En dat kleine, gele kuikentje?



Verder zijn er talloze wandelroutes van verschillende afstanden. Deze staan duidelijk aangegeven op de bordjes. Wie kan de Przewalski paarden vinden? Of de Pater Davidsherten, en die roedel edelherten? En waarom wroeten die zwijnen zo met hun stopcontactneuzen?

Kom het alllemaal ontdekken in Natuurpark Lelystad. Speur, speel, leer, ontdek, en geniet van de frisse buitenlucht. Luister naar de fluitende vogeltjes terwijl je je lunch uitpakt aan één van de vele picknicktafels, middenin de prachtige, Flevolande natuur.

Handig om te weten:
- Je betaalt 3 euro voor het parkeren. Dit geld draagt bij aan het voeren van de dieren, en het onderhoud van het park.
- Voor 18 euro parkeer je een jaar gratis, en word je begunstiger van Het Flevo-Landschap.