Sinterklaasactiviteiten 2019

4 november 2019
Hij komt, Hij komt, die lieve goede Sint! JIPPIE! Sinterklaas is weer in het land en wat wordt er veel georganiseerd rondom dit thema! Het lijkt wel of het elk jaar weer meer wordt. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk activiteiten voor jullie op een rijtje te zetten! Je leest ze in dit blog.
Ballorig Lelystad
Sinterklaas brengt een bezoek aan het indoor speelparadijs Ballorig Lelystad op zondag 24 november.

De Pietenfabriek 2019
Breng een bezoek aan De Pietenfabriek op Urk!
Zaterdag 23 november staan de deuren van De Koningshof weer open voor 'De Pietenfabriek'! Helpen mee met pepernoten bakken, cadeautjes inpakken, knutselen, kleuren en zingen.Pepernotenpannenkoeken smullen en ontmoeting met de Sint bij Smullen en Spelen in Almere.
Sinterklaas komt ook dit jaar weer met zijn pieten naar Smullen & Spelen.  Op zaterdag 23 en zondag 24 november en zondag 1 december 2019. Op deze dagen is er een speciaal arrangement voor de kinderen.

Pakjesboot 12
Uniek uitje! Kom binnen kijken op de enige echte pakjesboot van Sinterklaas! Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.Leuke pietensurvival bij Zwaan Buitensport in Dronten.
Op vrijdag 29 november 2019 organiseren ze een pietensurvival bij ZWAAN buitensport. Heb jij, of ken jij nou zo'n kleintje, die het leuk vindt om eens te survivallen met pietenthema? Leeftijd 3 t/m 7 jaar oud.

Het Pepernotendorp is weer geopend op Jeugdland Buiten!
Op woensdag 27 november (12u tot 17u) kun je in het pepernotendorp jouw pieten diploma halen! Kom klimmen over daken, ga op de foto met de pieten, bak de lekkerste pepernoten, dans en speel muziek met de pieten of doe mee aan een echte skelter race! Het pepernotendorp zit vol met sport, spel en leuke andere activiteiten!Met de pakjesboot varen naar het winterverblijf van Sinterklaas!
Ook dit jaar vaart Veerdienst Amsterdam en Veerdienst Almere weer mee met de pakjesboot naar het Winterverblijf van Sinterklaas! Sinterklaas zet dit jaar maar liefst twee weekenden de poorten van zijn kasteel open om alle kinderen persoonlijk te begroeten. Willen jullie zeker zijn van een plek aan boord van de pakjesboot, boek dan ruim op tijd.Het leukste Sinterklaas kinderfeestje waar je gedrild wordt door de survival pieten vier je bij Outdoorpark SEC Survival Almere. Je wordt getraind en opgeleid om als echte Piet pakjes te kunnen bezorgen en goed te klimmen en klauteren! Er is ook een pietentraining voor alle kinderen die dit leuk vinden en ook opgeleid willen worden tot Piet. Dan kun je meedoen met de speciale pietentraining op zondag 1 december!Meet & Greet met Sinterklaas bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad
Op woensdag 27 november wordt de bibliotheek omgebouwd tot een waar Pakjeshuis, waar de kinderen vanaf 14.00 uur Sinterklaas en zijn Pieten kunnen ontmoeten, maar ook een stoomboot kunnen knutselen en pepernoten kunnen proeven.

Sint in de Bieb op Urk en in de Noordoostpolder!
Ontmoet de Sint  en zijn Pieten. Je kunt tijdens het Sinterklaasfeest knutselen, je kunt een schoentje maken, koek versieren en er is warme chocolade melk met pepernoten. Kortom een gezellige middag waarbij jij niet mag ontbreken! Op woensdag 27 november vindt dit plaats.Sinterklaasspeurtocht of loop het Sinterklaaspad bij Staatsbosbeheer.
Ga samen met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout en speur naar de pakjes van Sinterklaas. De pieten hebben stiekem cadeautjes in het bos verstopt en de Sint wil ze natuurlijk graag terug. Tijdens de speurtocht helpen de kinderen Sinterklaas een handje door op zoek te gaan naar de pakjes. De boswachter heeft een speciale route uitgezet die je zelf kunt lopen. 
De zak van Sinterklaas is zoek! Ga met je kinderen naar Buitencentrum Oostvaardersplassen en help de Sint en zijn pieten met het terugvinden van de zak. Je kleine speurneus krijgt zijn eigen pietenmuts en wordt één van de hulppieten. Met een knapzak gevuld met wat lekkers ga je het Sinterklaaspad op en zoek je aan de hand van de kralenketting naar alle hulpsinterklazen. Onderweg zijn er allerlei spannende en sportieve opdrachten voor de kleine hulppieten te doen.Bij ons in de Wellaard kun je je eigen chocoladeletter oppimpen en bij de Reclycle Sint kun je je speelgoed ruilen om het Sinterklaasfeest wat meer duurzaamheid te geven.De Buurt Sint
Vier het Sinterklaasfeest mee in buurtcentrum Kolkzicht. Op 30 November 2019 is er weer een editie van de Buurtsint in Almere! Entree is maar €5 per kind en dat is inclusief bingo, cadeau, disco, popcorn en nog veel meer leuke dingen.

De grote sint show 2019
Na het grote succes komt de populairste Sinterklaasshow ook dit jaar weer terug naar de Nederlandse theaters met een gloednieuwe show, inclusief meet & greet! Het wordt een groot feest met veel interactie, een spannend verhaal en de grootste hits zoals De Pieten Sinterklaas Move en Pietenliefde! De Pieten maken zich klaar om de daken op te gaan met lekkere pepernoten, maar helaas vindt meneer Kwaadvlieg dat te ongezond… Alles gaat daardoor compleet mis! Hopelijk lossen Party Piet Pablo en Love Piet het op zodat het Sinterklaasfeest toch nog door kan gaan. Zij zijn enkel te zien via de videoverbinding!TIP: neem ook een kijkje op onze thema pagina's, bol van uitjes en tips voor het hele jaar door! De uitagendaeropuit-paginakinderfeestjesuit etenclubjeszorg- en opvoeding en kinderwinkels.