icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Stokje doorgeven: Vertrekkende burgemeester Aat de Jonge over het kabouterbos

9 oktober 2018
Binnenkort komen twee kleinkinderen, Norah en Samuel, 4 en 2 jaar een paar daagjes bij opa en oma in Dronten logeren. Norah beetje zenuwachtig. Ik face time met haar op woensdag en vraag of zij al een beetje zin heeft. Met haar broertje woont zij in Rotterdam. Dus Dronten is dan wel heel wat anders. In haar stem hoor ik nog wel enige aarzeling. Ik vraag haar wat we zullen gaan doen. Dan klinkt er opeens een duidelijk antwoord: naar het kabouterbos.
Burgemeester Dronten Kabouterbos
We zijn er eerder geweest. Waarom vindt Norah dat nu zo leuk? De kabouters natuurlijk, de paddenstoel, spelen in en rond het water, de trapkarren... En als je helemaal moe bent van het spelen en ravotten, dan een overheerlijke pannenkoek met spek, appel en stroop.Het Kabouterbos ligt bij Roggebot verscholen in de bossen. Je moet het weten te vinden. Ruime parkeermogelijkheden en een gastvrije ontvangst. Trouwens ook voor volwassenen is het een heerlijke plek. Waarom? Je kunt in het Roggebotbos prachtige wandelingen maken. Bossen in Flevoland, in Dronten? Ja zeker, de grond in dit gebied zo tegen de Veluwe aan is ook zandiger dan elders in de polders.

Er loopt ook een uitdagende mountainbike route, die leuk is om samen met je kinderen te ontdekken.Voor de kleintjes is een heel spannende wandelroute uitgezet. Die voert langs kabouterhuisjes, paddenstoelen waar muziek uitkomt. Langs de route worden allerlei verhaaltjes verteld over hoe kabouters leven. Ontzettend leuk!Ik zie er nu al uit naar: samen met Norah en Samuel naar het Kabouterbos. Ik geef het stokje door aan Francis Nijmeijer uit DrontenAat de Jonge, vertrekkende burgemeester van Dronten


De foto’s van Het Kabouterbos zijn gemaakt door Jurjen Drenth.

De foto van Aat de Jonge is van Protief, Hennie Schreuder.