Strandplezier in Flevoland

21 mei 2020
Als je denkt aan het strand, welk beeld komt er dan als eerste naar boven? Parelwitte stranden, wuivende palmbomen, en azuurblauw water? Schildpadden die glimlachend jouw drankje dragen naast jouw wiegende hangmat? Of liever de afgeladen Nederlandse stranden, met de oergezellige strandtentjes?
Wees niet getreurd. Om lekker te luieren en onbekommerd te genieten van zand, water, en de zon, hoef je niet zo ver te reizen (als je in Flevoland woont).
Flevoland heeft vele leuke strandopties, inclusief drijflijnen voor de kleintjes. Kidsproof zet er met veel (strand-) plezier een paar voor jou op een rijtje:

LELYSTAD:
Op het Houtribhoekstrand vind je een zandstrandje waar je je uitstekend kunt vermaken. Zonnen, met zand spelen, zwemmen, volleyballen (neem een bal mee, het net staat er), klimmen in een klimspin, en ijsjes en andere lekkernijen bestellen bij Eetcafé @ the Beach.
Het tweede strandje is ’t Bovenwater. Dit ligt naast Surfschool Paradiso die veel gave activiteiten biedt, camping ’t Oppertje, het Hollandse Hout bos, en de Oostvaardersplassen. Een mooie dag erop uit zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien: picknicken in de schaduw naast ’t Bovenwater; spelen met zand en water; zwemmen (opblaaseenhoornen mee); een rondje tropisch midget golfen; een skelter, waterfiets, surfplank, of catamaran huren; en ijsje op ’t terras van Surfschool Paradiso; de verkoeling van het bos opzoeken, de paarden van de manage en de zorgboerderij bewonderen, en eventueel nog even schommelen op de camping.
Bij beide strandjes zijn toiletfaciliteiten, en parkeren is er gratis.


‘t Bovenwater, Lelystad


ALMERE:
Strandlaken en badkleding ingepakt? Zonnebrand ook? Je kunt nu naar hartelust spelen op het Lumierestrand aan het Weerwater, of genieten aan het Almeerderstrand, waar je ook heerlijk kunt genieten bij de ijssalon of op het terras van restaurant Harbor House. Laat de kinderen zorgeloos spelen terwijl jij rustig nipt van jouw koffie, frisje, of wijntje. Dat is toch een luxe? Bij Strand Almere Haven is het ook dolle pret voor de kleintjes. Dit zandstrand biedt behalve water en zand ook een speeltoestel, en een beach bar & brasserie (De Jutter) Nog een geweldig standstrand is het Fantasiestrand, dat water, zand én gras biedt. Kijk met de kleintjes naar de stoere stunts van de waterskiërs. En misschien willen de grotere kinderen ook wel eens een gokje wagen op de waterski’s? Dat kan, bij het nabijgelegen Lido.

ZEEWOLDE:
Wat een weelde: het Erkemederstrand in Zeewolde. Met maar liefst 3 kilometer strand vol zand en gras, is er hier altijd wel wat te beleven. Dit strand ligt aan een camping, en daarom kun je behalve zwemmen en relaxen ook nog de kinderboerderij en de speeltuintjes ontdekken. Er is een speelbos, een airtrampoline, tafelvoetbal, kanoverhuur, en nog veel meer!

BIDDINGHUIZEN:
Bij strandpaviljoen Bremerbaai aan het Veluwemeeer kun je écht zwemmen; er is een zwemgedeelte dat pas na 1.80 meter de bodem bereikt! Verder is er een heus speeleiland, en heeft het strandpaveljoen een uitgebreide (kinder-) menukaart. Klim met het hele gezin in de uitkijktoren, meer aan met je eigen bootje, of stap op de fietspond naar de Veluwe. Een rijkdom aan mogelijkheden.

NAGELE:
Op het Schokkerstrand aan het Ketelmeer kunnen kinderen zich compleet uitleven: zand, water, een klimtoren, en een klimspin. Daarna uitgebreid tafelen bij Pier16, een geweldig restaurant. Terwijl jij nageniet van de fabuleuze maaltijd, voetballen en rennen de kinderen nog even op het gras. Prima dagje, toch?Liever een plons in het zwembad? Bekijk hier alle zwemplekken in de regio! Naar de website