icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Vaders aan het woord: Michiel Sterk over karten

2 september 2019
In Flevoland wonen een heleboel leuke papa's! En zij delen hun Kidsproof tips met jou! Michiel Sterk, vader van Justus (9 jaar) en Louran (5 jaar) vertelt over hun supersnelle passie; karten!

In Flevoland wonen een heleboel leuke papa's! En zij delen hun Kidsproof tips met jou! Michiel Sterk, vader van Justus (9 jaar) en Louran (5 jaar) vertelt over hun supersnelle passie; karten! 

“Een jongens gezin; vader, moeder en twee zoons. Wat ga je dan doen in Flevoland om eens lekker te genieten? Mijn naam is Michiel (42) samen met Bianca (37) hebben wij twee heerlijke zoons, de oudste Justus (9) en onze jongste telg Louran (5). Wij wonen met veel plezier in Dronten, een heerlijk kindvriendelijk en groen dorp! Als gezin zijn wij graag buiten en genieten van elkaar en het leven.

5 jaar geleden... Justus was 4 jaar en ik was altijd op maandag vrij, wat is er dan leuk om samen met je zoon te doen? Bianca was zwanger van Louran en wilde wat rust, dus ging ik lekker op pad met mijn mannetje. Samen gingen we regelmatig een tosti eten bij Flantuas (aanrader!) op vliegveld Lelystad om daarna te kijken op de kartbaan in Lelystad. Achter het vliegveld zijn een paar leuke dingen bij elkaar gevoegd; Midland Circuit, Motorcrossbaan, Modelauto circuit maar ook KCL (Kart Centrum Lelystad) dé kartbaan van Flevoland!

Justus vond vanaf dag 1 de Kartbaan het allerleukste, hij kon net leuke volzinnen spreken en zei “dat wil ik ook doen pap, lekker racen.... dat kan ik wel”. Na 1,5 jaar zo nu en dan op de kartbaan in Lelystad kijken, moest het er dan toch maar eens van komen…

Het leuke van KCL is dat zij heel veel aandacht hebben voor de kleintjes, je kunt als ouder bijvoorbeeld samen met je kind in een kart rijden, vader of moeder achter het stuur en de kleine ernaast. Ook staat KCL op allerlei evenementen waar kinderen op een tijdelijk aangelegde baan een aantal rondjes rijden, om zo kennis te maken met de kartsport.

Vanaf 4 jaar mag jouw kind ook zelf rijden in een Dolphin kart op de baan in Lelystad en vanaf 7 jaar in een grotere kinderkart met gordel. De benodigde spullen, zoals een overall en helm, gebruik je gewoon van de kartbaan, dit om veilig op pad te kunnen. Je betaalt € 12,50 voor een rit van 10 minuten, het is echt de moeite waard!

Het is bijzonder om je kleine smurf met een pak en een helm te zien op een gemotoriseerd apparaat. De begeleiding op KCL is goed en de kleintjes hebben het heel snel onder de knie, binnen de kortste keren zie je ze langs scheuren over de baan. Je kunt er trouwens ook hele leuke kinderfeestjes houden, alles wordt tot in de puntjes georganiseerd en is ook echt betaalbaar.

Justus had de smaak gelijk te pakken en wilde alleen maar mee. Oké “als jij je zwemdiploma B hebt gehaald mag jij naar de kartschool” was ons het antwoord. De Kartschool op KCL bestaat uit lessen waarin de kinderen vanaf ongeveer 6 tot 12 jaar, duidelijk wordt uitgelegd wat voor regels er zijn maar ook de fijne kneepjes van de kartsport.

Na dat Max Verstappen in de Formule 1 is gestapt is het alleen maar nog drukker geworden op de Nederlandse kartbanen, dus ook in Lelystad. Het Max Verstappen effect is duidelijk merkbaar! 

Justus en ik vinden het beide prachtig, tegenwoordig rijden we het Nederlands Kampioenschap 4 Takt en zijn we regelmatig samen een weekend weg, lekker een heel weekend buitenspelen. Dit soort weekenden maken we mooie herinneringen, het is prachtig dit met je kinderen te kunnen doen. Ook kan je via de Kartbaan in Lelystad relatief laagdrempelig deelnemen aan allerlei races welke zij het hele jaardoor organiseren. Het hoeft zeker niet gelijk een heleboel geld te kosten!

Louran de jongste heeft ook bijna zijn Zwemdiploma B, dus ja…. Hij wil ook graag karten en weet nu al zeker dat hij veel sneller is dan zijn broer;-)  

Nieuwsgierig naar tips van andere vaders? Lees de tip van Erwin Zwaan, Rick Brouwer of Andy Tomasouw.